fbpx
Wroclaw obiective turistice

Obiective turistice in Wroclaw

Wroclaw , tot in Polonia, un oras care ne-a intampinat cu o armata de pitici si cateva catedrale uriase fost gazda noastra dupa ce am fugit mancand pamantul de la Auschwitz. Aveam nevoie sa vedem un loc primitor, sa simtim ca mai este ceva frumos pe lume, asa am ales sa ne oprim aici.

In oras am ajuns dupa-amiaza tarziu si pana ne-am cazat se facuse deja intuneric, dar am pornit intr-o plimbare prin centru. Prima data ne-a preocupat gasirea unui restaurant bun in Wroclaw, din meniul caruia am ales ceva traditional(un fel de snitzel cu garnitura de galusti din cartofi).

Obiective turistice in Wroclaw:

Eram rupti dupa ziua plina, dar tot am dat o tura prin centru unde nu am vazut niciun pitic, desi erau la tot pasul. Oboseala isi spunea cuvantul. Dimineata ne-am intors cu forte proaspete si, dupa ce am parcat masina la Galeria Dominikanska, am pornit pe jos spre centru.

Cu multi ani in urma mai ajunsesem aici, dar atunci nu vizitasem principalele obiective turistice din Wroclaw, ci doar vazusem cativa pitici. Acestia sunt destul de noi in oras. In 2001 a fost dezvelit prima statuie de acest gen pentru a comemora o miscare anti-comunism.

De atunci, s-au inmultit si este un mod original de a descoperi orasul vanandu-I in cele mai inedite locuri din Wroclaw – pe stalpi, la colturi de strada, pe malul raului…

Am intalnit si noi cativa admirand frumoasa primarie din piata centrala, cladirile colorate ca niste prajiturele imense si mergand spre insula cu catedrale impozante, Ostrow Tumski.

Niciodata nu cred ca m-am simtit atat de mica in fata unei cladiri si nici nu am intrat sa le vedem inauntru!

Timp suficient pentru a descoperi principalele locuri de vazut in Wroclaw nu am acordat si nici nu am pornit in cautarea piticilor lui.

Wroclaw este incantator si desi l-am lasat doar jumatate de zi sa ne incante, I-as face si o a treia vizita cand se va ivi ocazia!

Ne-am grabit insa sa-I spunem “la revedere” Poloniei ca sa ajungem in Germania la Dresda si la Rakotzbrucke, unul dintre cele mai fotografiate poduri.


Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.