fbpx
Obiective turistice Verona

O zi in Verona: obiective turistice de vizitat in Orasul iubirii

In Verona am ajuns din intamplare dupa o incurcatura de zboruri facuta de un organizator de excursii.
 
Asa ne-am trezit ca luam trenul din Bergamo dimineata si pentru ca aveam zborul abia pe seara, am profitat pentru a petrece o zi in Verona. Atractii turistice stiam ca exista in oras, dar nu stiam prea bine care sunt.
 
Dar ne-am documentat si cand coboram din tren deja aveam pregatita lista cu locuri de vizitat in Verona.

Verona obiective turistice

Vremea ajuta mult in impresia pe care o lasa un oras asupra vizitatorilor. Verona nu a beneficiat deloc de sprijinul vremii: am ajuns in orasul iubirii intr-o zi friguroasa de ianuarie uratita de o ploaie mocaneasca, deasa, care te uda pana la piele.
 
Din gara am luat autobuzul pana in centru si am inceput sa exploram orasul pe jos aparati de pelerine.
 
Din pacate am doar poze din Verona cu ploie si destul de intunecate. Dar cred ca am reusit sa vedem tot ce era de vizitat in Veron.
 

Porta della Bra

Porta della Bra este un o poarta de acces construita de Gian Galeazzo Visconti in secolul 14.
 
Este situata de-a lungul zidurilor municipale ale Veronei si a fost creata pentru a conecta orașul de ce era la acea vreme in exteriorul lui.
 
Poarta este formata din doua arcuri rotunde impunatoare din marmura. La intersectia lor se afla un orologiu.
 

Arena din Verona

Al treilea cel mai mare amfiteatru roman din Italia dupa Colosseumul din Roma si amfiteatrul din Capua, Arena romana din Verona este cunoscuta in special pentru acustica ei impecabila.

Este un amfiteatru roman conservat excelent si azi a devenit gazda primitoare a numeroase spectacole de muzica datorita acusticii sale. 

Arena din Verona a fost construita in secolul I d.Hr. si timp de aproape 400 de ani gladiatorii s-au luptat aici si au distrat masele prin lupte sangeroase.

Imparatii Romani aplicau consecvent principiul „paine si circ”.

Daca vrei sa asisti la un spectacol de opera in acest loc, poti cumpara bilete de aici.

Via Giuseppe Mazzini

Plecand dinspre Arena din Verona poti merge pe via Mazzini, strada pietonala cu magazine de designer, punctul 0 pentru cei care vin sa faca shopping in Verona.

De la Gucci, Michael Kors si alte magazine de moda pana la Disney si Pandora vei gasi aici cam tot ce doresti.

In capatul ei ai 2 optiuni: la dreapta este casa Julietei, iar la stanga Piazza delle Erbe.

Casa Julietei din Verona

Una dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Verona este Casa Julietei si balconul de la care fata asculta declaratia infocata a iubitului ei, Romeo.

Este pacat sa ajungi in oras si sa nu o vizitezi, chiar daca asteptarile iti pot fi inselate. Despre experienta noastra la casa Julietei am scris aici.

Piazza delle Erbe

Una dintre cele mai populare piete din Verona este Piazza delle Erbe. Desi citisem despre ea ca este foarte animata, cu terase pe margine si magazine cu suvenituri in centru, noi nu am gasit nimic din toate acestea.

Vremea ploioasa si poate faptul ca era duminica cred ca au fost de vina.
 
Am vazut in schimb pe o latura a ei un turn inalt: Torre dei Lamberti.
 

Torre dei Lamperti

Torre dei Lamberti, un turn inalt ce domina intreaga piata, este de fapt o clopotnita medievala de unde poti admira Verona de sus.

Si pentru ca era vorba de priveliste la inaltime nu am putut sa nu profitam de ocazie. Am platit biletul si am urcat pentru a vedea toate acoperisurile ude.

Nu ne mai saturam de ele si le priveam fermecati de sus cand clopotul ce anunta ora fixa ne-a trezit brusc din visare, zguduidu-ne auzul. Am inteles repede ca acesta era semnalul de plecare si am pornit pe scari in jos.

Chiar langa Torre dei Lamberti se afla Palazzo del Comune. Numit și Palazzo della Ragione, a fost construit probabil în 1193 și este cea mai veche primărie din Italia.

Initial, constructia includea patru turnuri masive, din care raman doar Torre dei Lamberti și un ciot al unui al doilea turn.

Atat am reusit sa vedem intr-o zi la Verona. Atractii turistice mai sunt multe in oras. Mai aveam pe lista Castelvecchio, Giardino Giusti frumoasele poduri peste raul Adige.

Mi-am dat seama ca aceasta a fost singura vizita intr-un oras italian in care nu am intrat in nicio biserica, desi stiam ca si in Verona sunt cateva de vazut.

Am apucat sa vedem doar cateva dintre obiectivele turistice recomandate in Verona, dar am vazut destul cat sa imi doresc mai mult. Nu stiu daca mi-a placut atmosfera orasului, cladirile vechi sau povestea celebrului cuplu pe care o simteam traita la fiecare colt de strada, dar Verona are un ceva al ei pentru care sigur ma voi intoarce aici.

Harta obiective turistice din Verona Italia:


Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.

Lasă un comentariu