fbpx
Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo: cazare si atractii turistice

Deja eram la a treia vizita in orasul despre care toata lumea imi spunea ca merita vizitat. Stiam pe de rost lista de obiective turistice din Veliko Tarnovo si speram ca macar a treia oara sa fie cu noroc si sa le pot vizita. Asa ca am rezervat aproape 5 zile de stat aici. Am folosit doar 2 pentru a explora orasul si pe celelalte 3 le-am utilizat pentru excursii prin imprejurimi.
In aproape doua zile am vizitat pe rand:
Centrul nou al orasului cu cafenelel lui intinse pe treptele teatrului, cu zarva si aglomeratia de oameni iesiti la plimbare, cu magazinele li mai scumpe decat cele din Bucuresti.
Strada de mestesugari
Partea veche a orasului ne-a intampinat cu o strada pavata cu piatra de rau, pe care mai treceau masini din cand in cand desi era plina de oameni care mergeau pe jos. De o parte si de alta buticuri cu obiecte hand made si bijuterii originale erau deschise. Strada se opreste intr-o piata mare, prea plina de masini. Pe partea cealalta este mai linistita si se opreste la hotelul Yantra.
Monumentul dinastiei Asen
Nu este foarte usor accesibil asa ca l-am admirat doar de pe terasele restaurantelor construite pe marginea prapastiei. Pentru poze exista si un balcon iesit in afara.
Cetatea Tsarevetz
Cetatea tarilor Bulgariei mai pastreaza astazi doar zidurile ei fortificate, o biserica si un turn. Nu este sfintita datorita picturilor neortodoxe din ea. Bilete se cumpara din centru, al doilea magazin pe dreapta.
Cetatea Trapesitza
Se vede foarte frumos seara, dar noi nu am vizitat-o
Mica Bulgarie
Un parc construit la poalele cetatii Tsarevetz poate fi o oprire placuta pentru dupa-amiaza. Dupa modelul Mini Europa din Bruxelles, parcul gazduieste principalele cladiri din Bulgaria si simbolurile celor mai importante orase la scara mica. Inca este in constructie.
Spectacol de lumini si sunet la Tsarevets
In anumite duminici cetatea este luminata de lasere colorate, iar in piata din fata se aude si muzica. Bilete se pot cumpara online, pentru a vedea spectacolul dintr-o sala special amenajata. Uneori este gratuit si muzica se aude din fata cetatii, dar si cand nu este gratuit, laserele inca se pot vedea.

Lasă un comentariu