fbpx
Pod Giurgiu Ruse

Variante de evitare a podului Giurgiu – Ruse

Periodic la Giurgiu se lucreaza la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, mai ales vara si asta impinge turistii sa gaseasca alternative de trecere in Bulgaria si variante de evitare a podului. Se numeste Podul Prieteniei pentru ca leaga Bulgaria de Romania peste Dunare, dar uneori parca creeaza mai multa dusmanie.
Pare ca se deschide un cazino la Giurgiu cand se intampla asta din cauza ca trecerea peste Dunare pe pod se poate face in 10 minute sau in 4 ore – pariurile sunt deschise!
Ni s-a intamplat de 2 ori sa plecam de acasa in toiul noptii spre Grecia cu gandul de a prinde plaja de dupa-amiaza acolo. Dar pentru ca am pierdut 3 ore in vama, iesind din tara tot la 8 dimineata, nu am mai ajuns decat seara.
Asa ca am inceput sa caut cateva variante de evitare a podului Giurgiu-Ruse.
Variantele le-am gasit, dar nu le-am folosit deocamdata. Tot prin Ruse am plecat mereu, fiind cel mai aproape de Bucuresti.
Pentru cei care merg spre Grecia in Thassos, Corfu, Zakynthos sau vor doar sa treaca in Bulgaria si prin alte locuri decat pe la Giurgiu, exista urmatoarele variante:

Feribot peste Dunare

Exista mai multe locuri prin care se poate trece Dunarea cu bacul. Programul este insa strict si capacitatea feribotului limitata. De aceea, este bine sa stii ce optiuni ai, dar si in ce codntii le poti folosi.

Bac Calarasi – Silistra

Penstru cei care vin din Bucuresti, este probabil cea mai indepartata varianta
Daca vrei sa afli detalii despre programul bacului Ostrov Calarasi, pret si capacitate, poti intra pe pagina lor de facebook.

Bac Oltenita – Tutrakan

Din pacate nu am gasit nicio informatie despre cum se trece Dunarea pe la Oltenita. Este o varianta mai apropiata de Bucuresti, dar parca asa la ghici nu as merge.

Bac Zimnicea – Svishtov

Feribotul Zimnicea are site oficial facut de bulgari cu programul actualizat, capacitate mentionat si tarife la zi. (Jos palaria!)

Bac Turnu-Magurele – Nikopol

Si feribotul Turnu Magurele are site oficial de pe care poti afla detaliile necesare.

Bac Bechet – Oryahova

Am gasit un site oficial cu informatii despre programul bacului de la Bechet si tarife.
Avantajul trecerii cu bacul peste Dunare este evitarea podului. Dezavantaje sunt multe: programul bacurilor nu se gaseste pe net actualizat pentru toate.
Bacul pleaca la ore fixe si unele sunt destul de rare (am vazut insa ca la Zimnicea in perioadele aglomerate la Giurgiu suplimenteaza numarul de curse). Daca Dunarea are debitul scazut, bacul pleaca cu mai putine masini pe el sau deloc. Pentru cei care nu stau insa aproape de Giurgiu este o alternativa de luat in calcul.

Poduri peste Dunare Romania-Bulgaria

Podul Calafat – Vidin

Este o alternativa foarte buna, mai ales pentru cei care vin din Vest. Noi am trecut o singura data pe el si atunci ne-au surprins neplacut gropile din localitatile ce il marginesc.

Podul Cernavoda

Mai exista si optiunea de a o lua pe autostrada Soarelui, peste podul de la Cernavoda si de a trece vama la bulgari pe la Negru Voda sau Vama veche.
Pentru alte zone ale tarii, cele doua poduri pot fi variante chiar mai bune de trecut in Bulgaria decat Podul prieteniei.
Pentru Bucuresti insa, am ales pana acum loteria de la Giurgiu, sperand ca trecerea sa dureze putin, decat sa ne prelungim drumul deliberat cu cativa zeci de kilometri, doar pentru a fi siguri ca nu astept la vama. Uneori mai si castigi la cazino si mai ales la acesta! Sau nu?!Harta cu variantele de evitare a podului Giurgiu – Ruse:

Lasă un comentariu