fbpx
Vacanta in Thassos

Vacanta in Thassos, Grecia

Pana anul trecut o vacanta in Thassos nu a reusit deloc sa ma atraga. Ce-i drept, nici nu auzisem multe lucruri despre aceasta insula. In primavara 2012 ne-am decis sa incercam si o insula, dupa 3 ani petrecuti pe coasta Greciei, iar Thassos a fost norocoasa aleasa pentru vara, dupa ce am gasit o oferta buna la o agentie de turism. Brusc, toti cunoscutii cu care vorbeam despre vacanta plecau in Thassos. Era ca o moda si am vazut ca ea continua si anul acesta. Mi-am dat seama ca este oarecum normal din moment ce este cea mai apropiata insula de Romania, este destul de accesibila ca preturi si intr-un spatiu restrans ofera atatea plaje si locuri frumoase.

In concluzie, dupa o vacanta in Thassos am reusit sa adun suficiente detalii despre:
1.   Cum se ajunge in Thassos?  – exista mai multe alternative de ajuns acolo daca plecati cu masina, fiecare cu avantaje si dezavantaje. Le-am luat pe fiecare la analizat pentru a vedea daca este vreuna care este net superioara celorlalte.
2.   Cazare, de mancat si plimbat in Thassos(statiunile Thassos si Potos) Odata ce ai cazarea asigurata si drumul stabilit restul detaliilor sunt importante daca vrei sa ai o vacanta de neuitat.
3.   Plajele din Thassos(Marble beach, Golden beach, Paradise beach, Aliki beach, Tripiti beach) In Thassos plajele sunt principala atractie, mai ales ca sunt diferite, fiecare avand ceva specific. Dar care sunt cele care merita o oprire?
4.   Alte obiective in Thassos (Manastirea Arhanghelul Mihail, PiscinaGiola, Panagia, Theologos) Si cand ne-am saturat de stat la plaja am inceput sa vizitam si celelalte obiective turtice de pe insula. Pana la urma o vacanta in Thassos nu este doar despre plaja!
5.   Orasul Kavala la doar o aruncatura de bat de Thassos se afla orasul Kavala. Noi i-am dedicat o zi intreaga si am avut ce face in el.
6.   Specific in Thassos Dupa o vacanta petrecuta in Thassos incepi sa vezi specificul locului si elementele care il diferentiaza de alte regiuni grecesti.

Harta cu obiective turistice in Thassos:


Pentru vizualizarea hartii in format mare apasa aici

Lasă un comentariu