Tur de Bucuresti – Gratuit

Daca vreti totusi sa admirati cateva dintre frumusetile orasului si buzunarul sau timpul de care dispuneti nu va ajuta, exista multe obiective care se pot vedea intr-un tur de Bucuresti gratuit (ce-i drept unele doar pe dinafara):

Cladirea CEC-ului

Cladirea CEC sau Palatul CEC se afla pe Calea Victoriei, vis-à-vis  de Muzeul de Istorie(Palatul Postelor). Ea reprezinta o imagine a Bucurestiului vechi si din ce am citit despre el a fost contruit pe locul unei biserici. Despre istoria cladirii puteti gasi multe informatii pe net asa ca nu voi insista.  In interior se poate vizita muzeul, dar fiind cu bani nu are rost sa-l includ aici. Oricum cladirea este foarte frumoasa pe afara.  
Palatul CEC

Cladirea CEC-ului
Cladirea CEC

 

Cladirea CEC

 

Cladirea CEC

 

Palatul Cercul Militar National

De la Cladirea CEC, in sus pe Calea Victoriei, veti gasi alta cladire cu o arhitectura ce aminteste de timpuri vechi.  Este  Palatul Cercul Militar National, fostul CCA. In prezent gazduieste diverse evenimente  ca lansari de carte, expozitii  etc Am vazut de asemenea nunti, baluri de boboci si revelioane organizate in interior. 
Cercul Militar National la apus
Cercul Militar National

 

Cercul Militar National

 

Parcul Cismigiu

De la Cercul Militar, coborand pe bulevardul Elisabeta, se ajunge in Cismigiu. Este un parc destul de aglomerat mai tot timpul anului, dar partea buna este ca aici puteti sa simtiti toate anotimpurile pe indelete. Primavara apar paturi de ghiocei in iarba. Daca au aparut in Cismigiu clar stim ca a venit primavara! Vara puteti sa va plimbati cu barca pe lac si chiar sa va racoriti putin daca va apropiati prea mult de fantana din mijlocul lacului. Toamna, toata vegetatia se coloreaza diferit, iar iarna, pe langa casutele cu vin fiert, mai este si patinoarul amenajat pe lac.
Parcul Cismigiu iarna
Parcul Cismigiu

 

Parcul Cismigiu

 

Parcul Cismigiu

 

Podul din Cismigiu
Parcul Cismigiu
Lacul din Cismigiu
Parcul Cismigiu

 

Ateneul Roman

Din Cismigiu (iesirea de la Lacul lebedelor), urcand pe strada Stirbei Voda, se ajunge la Ateneul Roman. Fiind o sala de concerte, daca va pasioneaza muzica clasica ii puteti vedea interiorul cu ocazia unui spectacol. Daca nu sunteti amatori, ramane oricand varianta de a vedea acest obiectiv din Bucuresti gratuit: un ocol al cladirii pe afara. Oricum trebuie vazut de oricine pune piciorul in Bucuresti! 
    Ateneul Roman
Ateneul Roman

 

Ateneul Roman

 

Arcul de Triumf

Copia mai mica a fratelui din Paris, Arcul de triumf, se afla la intersectia Soselei  Kiseleff cu bulevardul  Alexandru Averescu. Are si un muzeu inauntru pe care l-am putut vizita cand a fost ziua Portilor Deschise. Pana atunci nici n-am stiut ca exista ceva si in interiorul lui. Daca va intereseaza putina istorie, monumentul comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial. Datorita Arcului de Triumf si a atmosferei boeme interbelice, Bucurestiul a fost numit Micul Paris. Pe afara se poate vedea in orice plimbare cu masina prin Bucuresti gratuit!
Arcul de Triumf
Arcul de Triumf

 

Arcul de Triumf