Tur de Bucuresti – Casa Poporului

Daca vremea e ploioasa, Bucuresti-ul pare trist. Intr-o zi asa, Bucuresti-ul trebuie vazut prinauntru. Si o vizita la Casa Poporului este prima sugestie care imi vine in minte. Turistii straini (si banuiesc ca si cei veniti din alte zone din Romania) nu o rateaza, desi este nevoie de programare si prezentarea unui document de identitate la intrare. Bucurestenii insa sunt mai lenesi la acest capitol. Fiind acolo, mare, cu slabe sanse sa dispara prea curand, Casa Poporului nu le trezeste interesul. Astfel amana vizita pentru “la un moment dat” si zilele trec si momentul acela nu vine.  

Casa Poporului

Am facut turul complet al Casei Poporului (atat cat este conceput pentru turisti) abia in 2011. Turul complet cuprinde cateva camere din interior, iesirea pe doua terase vara, cea care da spre Bulevardul Unirii, si una cateva etaje mai sus, de unde se vede tot  si o coborare la subsol. (din pacate galeriile subterane din legende nu sunt incluse in tur si nici n-au pomenit nimic despre ele). La cateva luni dupa am avut sansa sa particip si la un concert pe una dintre cele doua terase.
Primul tur facut aici mi-a ramas insa in minte. Ghidul ne-a povestit atunci ca Ceausescu, dupa ce a fost la Paris, a vrut sa aiba si el propriul Champs-Elysee si astfel a aparut in proiect bulevardul Unirii, cu 2 cm mai larg decat celebrul bulevard din Paris. Ne-a aratat perdelele lungi de cativa metri si camera cu acoperis de sticla in care voia disctatorul sa aterizeze cu elicopterul. Ne-a uimit cu istorioare mai putin cunoscute care surprindeau perfect grandomania “iubitului conducator”.  Am vazut ca tururile la Casa Poporului cuprind acum mai putine detalii din istorie si povestioare picante despre Ceausescu si se concentreaza pe detalii tehnice. Ma bucur ca am prins si alta varianta!
Informatii despre programul de vizitare si pretul biletelor puteti gasi pe siteul Palatului Parlamentului
Cost tur complet: 45 ron
Casa Poporului

Casa Poporului
Casa Poporului
Priveliste de pe terasa
Priveliste de pe terasa la Casa Poporului

 

Priveliste de pe terasa la Casa Poporului

 

Priveliste de pe terasa la Casa Poporului