fbpx
Targul de Craciun de la Sibiu

Targul de Craciun de la Sibiu

Desi a fost deschis din noiembrie, abia acum, la jumatatea lui decembrie, am ajuns in sfarsit sa vad Targul de Craciun de la Sibiu. Auzisem reclama la radio “poate cel mai frumos targ de Craciun din Romania”, vazusem poze si chiar urmarisem live imagini de acolo de pe siteul oficial. Asteptarile-mi erau mari si s-a ridicat la inaltimea lor.

In Targul de Craciun de la Sibiu

Am ajuns dupa-amiaza in Piata Mare din Sibiu si, fiind inca lumina afara, am aruncat doar o privire scurta pe la casutele cu gogosi, obiecte artizanale si decoratiuni de Craciun apoi ne-am grabit sa mancam ceva. Intorsi in piata am gasit luminitele aprinse, dar cum soarele inca mai lumina palid am luat-o agale pe strada pietonala. Cand cerul a capatat o culoare de albastru inchis-cenusiu a fost momentul sa ne intoarcem. Era ora magica.

Citeste si: Cazare in Paltinis cu piscina

Intr-adevar, Piata Mare din Sibiu devenise un basm in desfasurare. Bradul imens, superb impodobit, strajuia de langa biserica romano-catolica. Ghirlandele de lumini se desprindeau din centru pentru a inunda intreaga piata. Si pe cladirile dimprejur erau proiectate imagini de iarna, asa ca oriunde te uitai te simteai in Tara lui Mos Craciun.


Casutele amenajate in targ vindeau diverse: de la ciorapi si caciuli de lana, vin fiert si gogosi, globuri si lumanari personalizate pana la ustensile de modelat ciocolata si jucarii de tot felul. In centru, un trenulet ii plimba pe copii printre figurine de iarna si putin langa, un Mos Craciun adevarat statea la poze cu cei mici. In fata sinei de trenulet scena nativitatii era reprezentata cu statui din lemn.
Atractia targului mi s-a parut insa caruselul asezat intr-o parte, luminat din plin. Langa carusel, trenuletul lui Mos Craciun avea statia principala de unde pleca pe 2 trasee in explorarea orasului.
Cand am simtit ca am vazut tot ce era de vazut, chiar si de mai multe ori, am urcat in Turnul Sfatului. Nu ma bucuram din plin de Targul de Craciun de la Sibiu daca nu il priveam si de sus, iar din turn am avut ocazia.


Ne-am umplut de magia din Targul de Craciun de la Sibiu vreo 2 ore. Inghetasem bine, dar toate emotiile din copilarie simtite ne mai incalzeau. Dupa un pahar de ceai fierbinte si nenumarate poze am zis ca este timpul sa o luam spre cazare. Dar prinsesem deja microbul Craciunului, asa ca a doua zi ne-am intors prin Brasov pentru a vedea si targul de aici. Si da, targul de Craciun de la Sibiu este “poate cel mai frumos targ de Craciun din Romania”!

Un comentariu la „Targul de Craciun de la Sibiu”

Comentariile sunt închise.