Rimetea, jud. Alba, cel mai frumos sat din Romania

Dupa ce ne-am desprins de cetatea Trascaului si am reusit sa iesim la asfalt nu ne-am uitat decat in fata, spre Rimetea. Stiam ca in 2014 a fost desemnat cel mai frumos sat din Romania si in in scurt timp aveam sa aflu de ce.
Rimetea, cel mai frumos sat din Romania
Rimetea, cel mai frumos sat din Romania

Inca de la intrare ne-a intampinat cu case aranjate, vopsite in alb si cu ferestre verzi. Toate erau aliniate la sosea, curate ca in zi de sarbatoare si unele chiar impodobite cu flori.

Un grup de turisti isi savurau pranzul la o masa intinsa in natura. Era atmosfera de liniste, de relaxare, de somn de pranz si vacanta la tara, la bunici.

Am lasat masina langa biserica, alba si ea altfel cum sa se incadreze in peisaj?, si am pornit pe jos sa exploram satul. Cea mai frumoasa strada mi s-a parut cea din fata bisericii, cu aceleasi case aranjate, dar strajuite aici de stanca imensa ce acopera soarele pana in ora apusului – Piatra secuiului.

Am ajuns pana la moara de apa, studiind atent locuintele intalnite pe drum, foarte asemanatoare intre ele.

Nu stiu daca in afara de moara si biserica se mai poate vizita altceva in sat, dar Rimetea este asa placuta incat as alege-o ca baza pentru toate excursiile facute in zona. Albul caselor, verdele gradinilor si gri-ul muntelui, linistea si calmul oamenilor, toate imi aminteau de Ion al lui Rebreanu. Stiu ca nu in Rimetea isi traieste Ion povestea, dar din descriere satul lui seamana izbitor cu acesta!
Harta cu localizarea satului Rimetea: