fbpx
rezervatia de zimbri hateg

Rezervatia de zimbri din Hateg, jud. Hunedoara

N-am gasit dinozauri in Geoparcul dinozaurilor, dar am zis ca macar in rezervatia de zimbri vom da peste cativa zimbri. Cu acest gand in minte ne-am urcat in masina si am plecat spre Hateg.

Cum se ajunge la Rezervatia de zimbri din Hateg?

Pornind din Hateg spre Calan, din drumul national se face o sosea destul de ingusta la stanga, prin padure, care duce exact in rezervatie.
In oras nu am gasit niciun indicator si nici nu ne documentasem de acasa asa ca am oprit langa o doamna sa intrebam cum ajungem la rezervatia de zimbri. Ne-a aratat in zare o padure, ca punct de reper, dupa care i-am multumit pentru indicatii, dar cred ca nu s-a citit pe fata noastra ca intelesesem pe unde trebuie sa o luam pentru ca in secunda urmatoare doamna deschide usa la masina si se urca in spate, cu mentiunea ca ne mai explica pe drum dar sa o lasam si pe ea acasa. Nu ni se mai intamplase ceva asemanator asa ca n-am stiut cum sa reactionam; ramasesem perplexi, dar  am pornit ascultatori spre locuinta doamnei. Stiam ca oamenii sunt prietenosi in zona, dar chiar la asta nu ne asteptasem! Macar ne-a fost invatatura de minte, pentru ca de atunci umblam numai cu usile inchise.

Rezervatia de zimbri Slivut din Hateg

Cand eram prin padurea ce desparte rezervatia de soseaua nationala a inceput furtuna. In 2011 cand am ajuns la Hateg mai erau doar 5 zimbri in rezervatie. Am reusit sa-i vedem prin ploaie, dar privelistea mi s-a parut trista. Animalele sunt foarte impunatoare, dar aici, desi aveau o intindere destul de mare pe care sa alerge, pareau subjugate si neingrijite, iar faptul ca mai erau si ude leoarca din pricina furtunii nu facea decat sa amplifice imaginea jalnica a lor.
Poate pe soare nu mi-ar fi inspirat atata mila, dar m-am bucurat de experienta si in aceste conditii si sigur voi mai reveni pentru a-i revedea si pe vreme buna.

Rezervatia de zimbri din Hateg pe harta:

View Larger Map

Lasă un comentariu