Prima data am vazut o poza – un arc de cerc perfect, din piatra. Apoi am aflat si ce era – Rakotzbrucke, cunoscut si ca Podul Diavolului din Kromlau, Germania. Poza m-a convins ca merita un drum pana acolo, asa ca a fost inclus in traseul de vacanta alaturi de alte atractii din Germania, desi asta a insemnat devierea lui. Dar ce mai conta?
GPS-ul ne-a purtat pe sosele nemtesti de tara, bine asfaltate, dar destul de pustii pana am ajuns in Kromlau. Chiar daca nu am fi gasit podul, drumul pana acolo ne-ar fi fost suficient – incadrat de paduri dese, cu benzi de bicicleta pe sute de km desi am vazut doar cativa biciclisti.
Rakotzbrucke, Podul diavolului din Germania
Dar am gasit si podul – intr-un parc pustiu, amenajat dupa reguli nemtesti: in mijlocul padurii am gasit o parcare cu automat de plata, indicatoare si o carare amenajata pana in fata podului. Rakotzbrucke/ Podul diavolului a fost construit in secolul XIX si proiectat astfel incat sa formeze un cerc perfect impreuna cu reflectia lui pe apa. Pare desprins dintr-o poveste cu zane cu atata verdeata in jur si lacul nemiscat.
Utilitatea lui nu imi e clara, dar este valoros pentru partea estetica. De ceva timp este interzisa traversarea lui pentru a-l conserva. Legatura cu fortele intunecate care ii dau al doilea nume de “Podul Diavolului” iar nu imi e clara, dar am observat ca fiecare pod cu o forma mai ciudata capata aceasta denumire. Si se pare ca sunt mai multe tari care detin astfel de creatii. O lista cu ele am gasit aici.
Mai mult de cateva poze in cautarea celei perfecte si o plimbare prin padure mai ramane de facut in zona doar plimbarea in parcul Rododendronului din Kromlau. Pentru ca noi nu am nimerit in perioada de inflorire a lor nici nu ne-am mai abatut pana la el. Ne-am bucurat de linistea din padure, de podul perfect rotund si dupa jumatate de ora deja eram in masina in drum spre Dresda.
Un comentariu la „Rakotzbrücke din Kromlau, Germania – Podul Diavolului”
Comentariile sunt închise.