fbpx
Rakotzbrucke Germania

Rakotzbrücke din Kromlau, Germania – Podul Diavolului

Prima data am vazut o poza – un arc de cerc perfect, din piatra. Apoi am aflat si ce era – Rakotzbrucke, cunoscut si ca Podul Diavolului din Kromlau, Germania. Poza m-a convins ca merita un drum pana acolo, asa ca a fost inclus in traseul de vacanta alaturi de alte atractii din Germania, desi asta a insemnat devierea lui. Dar ce mai conta?
GPS-ul ne-a purtat pe sosele nemtesti de tara, bine asfaltate, dar destul de pustii pana am ajuns in Kromlau. Chiar daca nu am fi gasit podul, drumul pana acolo ne-ar fi fost suficient – incadrat de paduri dese, cu benzi de bicicleta pe sute de km desi am vazut doar cativa biciclisti.Drumuri in Germania

Rakotzbrucke, Podul diavolului din Germania

Dar am gasit si podul – intr-un parc pustiu, amenajat dupa reguli nemtesti: in mijlocul padurii am gasit o parcare cu automat de plata, indicatoare si o carare amenajata pana in fata podului. Rakotzbrucke/ Podul diavolului a fost construit in secolul XIX si proiectat astfel incat sa formeze un cerc perfect impreuna cu reflectia lui pe apa. Pare desprins dintr-o poveste cu zane cu atata verdeata in jur si lacul nemiscat.
Utilitatea lui nu imi e clara, dar este valoros pentru partea estetica. De ceva timp este interzisa traversarea lui pentru a-l conserva. Legatura cu fortele intunecate care ii dau al doilea nume de “Podul Diavolului” iar nu imi e clara, dar am observat ca fiecare pod cu o forma mai ciudata capata aceasta denumire. Si se pare ca sunt mai multe tari care detin astfel de creatii. O lista cu ele am gasit aici.
Mai mult de cateva poze in cautarea celei perfecte si o plimbare prin padure mai ramane de facut in zona doar plimbarea in parcul Rododendronului din Kromlau. Pentru ca noi nu am nimerit in perioada de inflorire a lor nici nu ne-am mai abatut pana la el. Ne-am bucurat de linistea din padure, de podul perfect rotund si dupa jumatate de ora deja eram in masina in drum spre Dresda.

Follow my blog with Bloglovin

Un comentariu la „Rakotzbrücke din Kromlau, Germania – Podul Diavolului”

Lasă un comentariu