fbpx
Punctul de belvedere din Labska Stran

Punctul de belvedere din Labska Stran, Cehia

Am avut o zi intreaga sa exploram parcurile naturale Elvetia saxona si boema si am folosit-o la maxim. Dupa podul Bastei am trecut granita in Cehia pe la Hrensko si mergand tot pe langa autostrada ne-am afundat in padure ca sa ajungem la punctul de belvedere din Labska Stran.
Labska Stran este un orasel din Cehia departe de atractiile cunoscute, un loc in care nu as fi ajuns niciodata daca nu sapam internetul dupa locuri frumoase intre Dresda si Praga. Ne-a atras punctul de belvedere din Labska Stran, un balcon imens de piatra de unde se poate admira raul Elba si peisaje de vis.
Pana sa ajungem aici am mers pe drumuri pustii ce urca prin paduri dese, am trecut prin cateva sate uitate si am verificat de cateva ori GPS-ul sa vedem daca nu cumva am gresit traseul. In parcarea de langa Labska Stran mai era o singura masina. Dar asta ne-a bucurat. Terasa de piatra construita in secolul 18 special pentru a admira canionul format de raul Elba cu stancile lui abrupte a fost doar a noastra! Ne-am plimbat de la un capat la altul, am facut poze din toate unghiurile fara sa asteptam dupa cineva si am lasat privelistile sa ne inunde cu energie.

Langa punctul de belvedere din Labska Stran se afla un hotel de 3 stele pentru cei care vor sa se bucure de imprejurimile locului. De aici se ajunge usor cu masina in celelalte puncte principale din parcul Elvetia boema si, din ce am citit, se pot face si trasee pe jos in munti. Ocolul pana la punctul de belvedere din Labska Stran nu ne-a luat mai mult de 2 ore si, desi admirasem raul Elba si de pe podul Bastei, privelistea de aici si terasa de piatra au meritat acest timp. A treia oprire si ultima pe ziua respectiva a fost intr-un alt loc magic, la pietrele din Tisa.

Lasă un comentariu