fbpx
Pietrele Tisei traseu

Traseu usor in Elvetia boema – Pietrele din Tisa

Intr-o zona mai putin vizitata din nord-vestul Cehiei, langa oraselul Tisa, se ascunde un regat de stanci, cadru perfect pentru orice poveste fantastica si locul ideal pentru un traseu usor de 2 ore – Pietrele din Tisa. Parcul national Elvetia saxona si boema este recunoscut pentru formatiunile geologice spectaculoase, dar Pietrele din Tisa parca le intrece pe toate!

Dupa o jumatate de zi de vizitat minunatiile din parc (Podul Bastei si punctul de belvedere din Labska Stran), am ajuns pe dupa-amiaza langa Tisa, unde am lasat masina intr-o parcare amenajata. Am urcat putin pe langa biserica pana am ajuns in zona cunoscuta ca Tiske steni sau Tisa walls. Magia locului este data de labirintul de stanci inalte printre care te poti plimba sau poti face catarari, daca esti amator. Aici a fost filmat si “Cronicile din Narnia”.

Cu greu am gasit informatii dinainte, toate siteurile pe care am intrat fiind doar in ceha. La fata locului am avut alta problema: oamenii nu vorbeau engleza si rupeau doar cateva cuvinte in germana. La intrarea in zona se achita un tarif modic in schimbul caruia am primit si 2 carti postale.

De la toneta unde se achita intrarea, in dreapta este traseul mai lung si mai usor, circular, care se termina de unde a inceput. Pe el se mai poate intra din alta parte, dar nu am gasit cum se ajunge acolo. Traseul din stanga, mai greu pentru ca presupune putina urcare, este mai spectaculos si ajunge intr-un punct de unde se vede toata zona de sus. Ambele trasee se fac in 2 ore si sunt perfecte pentru cei neexperimentati intr-ale muntelui. 

Noi am ajuns aproape de finalul programului si am achitat taxa de intrare. Accesul in zona nu este interzis in afara programului, noi incepand al doilea traseu dupa ce toneta cu bilete fusese inchisa. Am nimerit aici intr-o zi torida, cu soare arzator si am inceput traseul deja transpirati.

Pe langa stancile imense pe care nu ne mai saturam sa le admiram ne-am bucurat si de racoarea placuta oferita de ele. Deci plimbarea asta este excelenta si pe canicula. Formatiuni care mai de care mai ciudate, pereti de stanca perfect verticali, pietre care stau sa cada, scari stramte care nu stii unde te duc si privelisti de vis, pe toate le-am gasit aici. Zona m-a lasat fara cuvinte. In Romania exista ceva asemanator in Salaj, la Gradina Zmeilor, dar nu atat de spectaculos.
Cu greu ne-am urnit sa plecam mai departe. Pietrele din Tisa ne-au fermecat pe deplin si nu ne venea sa credem ca nu sunt celebre deja. Pe traseu ne-am intalnit doar cu alti 2-3 calatori. Zona este aproape de Praga, urmatoarea noastra oprire, si merita din plin o excursie de o zi aici chiar intr-un city-break mai lung in capitala sau intr-o vacanta cu masina prin Cehia.


Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.

Lasă un comentariu