fbpx
Conacul Marghiloman, Ialomita

Pe langa Bucuresti – Conacul Marghiloman din Hagiesti, jud. Ialomita

Conacul Marghiloman din Hagiesti a fost urmatoarea oprire dupa ce am vizitat conacul cu acelasi nume din Buzau. Mult mai aproape de Bucuresti, in Hagiesti, judetul Ialomita, se inalta uitat de lume un alt conac lasat mostenire de Alexandru Marghiloman: conacul Marghiloman din Hagiesti.

Cum se ajunge la conacul Marghiloman din Hagiesti?

Pe drumul de la Bucuresti la Urziceni, din Lilieci, se face un drum asfaltat la dreapta. Pe partea stanga a drumului, un indicator arata ca mai sunt 6 km pana in Hagiesti. Odata intrat in Hagiesti, pe stanga se vede o biserica veche, in spatele careia o poteca ingusta de pamant merge pana la conacul ce se vede de la sosea.

La conacul Marghiloman din Hagiesti

Conacul din pacate nu se poate vizita. Este intr-o stare avansata de degradare, cu toate ca in interior se vad incercari de restaurare. Pozitia lui este superba. Conacul a fost construit pe un deal, in mijlocul unei pajisti verzi, cu vedere asupra baltilor dimprejur(Lilieci si Hagiesti). Este o cladire batrana si tacuta, care parca isi asteapta sfarsitul. Privelistea ei este trista: atata liniste in jurul unui palat nu prevesteste ceva bun! Pacat ca a fost uitata de oameni si abandonata! Dar sper ca in viitor se va reface pentru ca poate deveni un loc excelent de plimbare si excursii la o aruncatura de bat de Bucuresti.
Harta cu localizarea conacului Marghiloman: