Pe dealul Petrin din Praga

Dealul Petrin din Praga

Dealul Petrin din Praga este cunoscut in special pentru turnul de metal asemanator cu un turn Eiffel mai pitic. Pentru ca tot am facut o plimbare mai lunga prin Mala Strana, am ajuns si la baza dealului, asa ca urcarea a fost urmarea fireasca.

Cum se ajunge pe dealul Petrin din Praga?

Cea mai usoara varianta de a ajunge sus este cu funicularul luat din cartierul Mala Strana. Dupa o urcare de 10-15 minute si o oprire la mijloc pentru cei care vor sa ramana la restaurant esti deja in varf.
Se poate ajunge si pe jos aici intr-o plimbare de 30-40 de minute sau cu tramvaiul si apoi o mers cam 10 minute.

Funicular pe dealul Petrin din Praga

Ce este de vazut pe dealul Petrin din Praga?

Principala atractie de pe deal ramane versiunea in miniatura a turnului Eiffel din Paris, turnul de observatie Petrin, construit in secolul 19. Dupa urcarea celor 299 de trepte pana in varful lui am avut la picioarele noastre intregul oras: Mala Strana de o parte, castelul din Praga de cealalta si mai in departare toate frumusetile din centrul vechi. Desi are numai 60m inaltime, fiind construit pe deal il face perfect pentru admirarea peisajului. Pentru a ajunge in varf se achita o taxa de intrare.


Dupa ce am urcat in turn si ne-am bucurat de privelistile oferite, am inceput explorarea zonei dimprejur. Intamplator am ajuns si la Labirintul oglinzilor situat la cativa metri de turnul de observatie Petrin. Si aici am achitat o taxa si inauntru a fost o distractie neasteptata. Parca am redevenit copii si am inceput sa ne scalambaiem in toate oglinzile care ne deformau facandu-ne capul mare, picioare scurte si burti imense. Am ajuns apoi in camera cu oglinzi pe toti peretii pentru niste senzatii stranii de univers infinit si multiplicarea noastra in toate colturile. Daca pentru noi a fost atat de interesant, pentru copii cred ca este o adevarata experienta!

Labirintul oglinzilor pe dealul Petrin din Praga

Pe dealul Petrin din Praga se mai poate vizita un observator pe care noi nu l-am vazut si o cafenea inchisa cand am ajuns noi. Daca plimbarea v-a deschis pofta de mancare, la jumatatea coborarii cu funicularul este un restaurant gata sa-si hraneasca oaspetii.
Dealul Petrin din Praga nu se numara printre atractiile pentru care este cunoscuta capitala Cehiei si probabil ajung sus doar cei care au mai mult timp la dispozitie de petrecut in oras. Noi ne-am numarat printre acesti norocosi si dupa vizita aici am concluzionat ca timpul a fost investit bine.

Despre Praga am mai scris:
Ghid complet pentru un city break la Praga
Castelul din Praga
Un tur in Cartierul evreiesc
O plimbare in Mala Strana
O vizita in centrul vechi din Praga (Stare Mesto)
Dancing House si Turnul televiziunii