fbpx
Bucuresti vazut de sus

Pe acoperisul hotelului Capitol – Bucuresti la picioarele mele

Nu sunt multe locuri de unde sa poti vedea orasul de sus asa ca am profitat de ocazie cand mi s-a oferit sa vad un Bucuresti la picioarele mele. Acum cateva saptamani, dintr-o intamplare, am ajuns la un instameet. Ce e ala? Nici eu nu stiam, dar cand mi s-a prezentat ca o intalnire a oamenilor care fac poze si care erau invitati sa pozeze si hotelul Capitol de pe Calea Victoriei, n-am mai stat pe ganduri si am zis ca vreau si eu sa merg. Partea cea mai interesanta: am ajuns din nou sa vad capitala de sus, sa-l simt subjugat, un Bucuresti la picioarele mele.

S-au strans in holul hotelului cateva zeci de persoane cu cont pe instagram care se mai si cunosteau intre ele dupa id si dupa pozele postate. Eu nu sunt un fidel utilizator, dar poate ar trebui sa incep sa-l utilizeze mai des!, asa ca m-am simtit putin stinghera, dar asta doar pana a inceput vizita in hotel, prin camere nou renovate si balcoane ce dadeau chiar pe Calea Victoriei!
Punctul culminant a fost urcarea pe acoperisul hotelului, denumit cred terasa de serviciu. Vedeam de jur imprejur un Bucuresti animat, dar parca linistit pentru ca zgomotul se estompa pana sus, cu vechi si nou, cu bune si rele, cu frumos si urat, dar imi placea ce vad! Nici galbuiul cladirilor din jur, nici griul cerului nu ma faceau sa-mi displaca peisajul pentru ca stiam ca jos, in strada, respira un oras plin de viata care se dezvolta pe zi ce trece devenind mai interesant si mai sofisticat.

2 comentarii la „Pe acoperisul hotelului Capitol – Bucuresti la picioarele mele”

  1. Superb! As dorii sa fac si eu cateva poze de pe acoperisul unor cladiri din centrul Bucurestiului. Imi poti da cateva sfaturi cu o cladire care are acces liber si usor la acoperis?

    Răspunde
  2. Stiu ca Intercontinentalul are o sala de fitnness la ultimul etaj si ies poze frumoase de acolo. Am inteles ca si pe terasa spitalului Universitar se poate urca, dar eu nu am testat niciuna dintre variante. Mai este restaurantul Alhambra pe Splai, in cladirea SIF Muntenia, la etajul 10, cu priveliste superba spre Casa Poporului si Pasajul Marasesti, plus alte restaurante "la inaltime". Spor la poze!

    Răspunde

Lasă un comentariu