Paste la Moeciu

De Paste la Moeciu

Anul acesta am decis sa merge de Paste la Moeciu. A fost prima data cand am plecat de acasa la o astfel de sarbatoare, dar a fost frumos. Doar ne-am plimbat, fara a face pregatiri, a rosi oua sau a framanta cozonac. Pe deasupra am prins o vreme superba si liliacul inflorit peste tot.

Peisaj din Muntii Bucegi
Peisaj din Muntii Bucegi

In prima zi de Paste la Moeciu am facut o plimbare pana in Moeciu de Sus si am luat-o la dreapta spre Cheile Gradistei. Desi am stat in Moeciu de cateva ori, nu mai fusesem in partea asta. Drumul este proaspat asfaltat, destul de ingust, dar cu peisaje foarte frumoase. Se termina in imensul complex Cheile Gradistei. De aici de sus se vad muntii Bucegi intr-o parte si Piatra Craiului pe cealalta parte.
In zona Bran-Moeciu se mai pot vizita urmatoarele obiective turistice:
1. Cascada „La Chisatoare”
2. „Pestera cu lilieci”, din satul Pestera, care nu este insa amenajata pentru vizitare
3. Pestera Dambovicioara
4. Castelul Bran
5. Cetatea Rasnov
6. Pestera Valea Cetatii din Rasnov
O parte dintre ele le-am vizitat in excursiile trecute, iar la unele inca n-am ajuns. De data asta am ales sa ne indepartam de zona si am vizitat bisericile fortificate de la Prejmer si Harman, Poiana cu narcise din Sercaia, castelul Bethlen si coloanele de bazalt din Racos. Am plecat si in cautarea vulcanului stins de la Racos, dar de data aceasta nu am avut noroc! Poate data viitoare…

Pentru un Paste la Moeciu si nu numai incearca si altceva! www.fliotravel.ro

Harta cu obiective turistice din zona Brasov:

Pentru vizualizarea hartii in format mare apasa aici

Ti-ar mai placea