fbpx
Orase in cartile lui Dan Brown

Orase in cartile lui Dan Brown

Alaturi de calatorii, cartile sunt o alta pasiune de-a mea. Imi plac cartile de cand ma stiu, imi place ce contin, imi place mirosul lor cand sunt noi, imi place sa-mi imaginez povestea lor cand le cumpar deja vechi si mai ales imi place puterea lor de a ma plimba prin atatea lumi ramanand totusi in fotoliul meu.
Cand am ocazia, intru in librarii si le rasfoiesc, le simt paginile proaspat tiparite, le citesc cuprinsul sa vad daca reusesc sa ma prinda in cateva secunde ce comori ascund. Unele carti mi-au deschis pofta de a calatori in anumite zone, iar pe altele le-am citit dupa ce m-am intors din anumite locuri, recunoscand descrierile de acolo si plasand mai bine actiunea din ele. Cartile sunt adevarate surse de inspiratie pentru turisti. Am inceput sa citesc Dan Brown abia dupa ce am vazut „Codul lui Davinci”, deci la mult timp dupa ce trecuse nebunia cu el. Am descoperit orase in cartile lui Dan Brown pe care imi doream sa le explorez si altele pe care deja le vazusem. Imi place ca isi plaseaza
actiunea in locuri turistice pe care te face insa sa le vezi cu alti ochi. Cateva orase in cartile lui Dan Brown pe care le-am privit altfel dupa sunt:
 1. Paris – Dan Brown, „Codul lui DaVinci”

  Cartile lui Dan Brown mi se par cele mai bune surse de inspiratie pentru calatorii. Pe langa actiunea interesanta care nu-ti permite sa lasi cartea din mana, scena pe care se desfasoara ea, de obicei un oras cunoscut, este atat de bine descrisa ca poate tine locul unui ghid turistic. Da, nu veti gasi niciodata intr-o carte de Dan Brown sugestii de restaurante, dar obiectivele turistice sunt surprinse prin ce au ele mai interesant plus o bucatica din istoria lor. Povestea controversata din Codul lui DaVinci se petrece in mare parte la Paris, iar accentul este pus in special pe muzeul Luvru.
  Inspiratie pentru Paris

 2. Roma – Dan Brown, „Ingeri si demoni”

  Intai am fost la Roma si apoi am citit cartea. Dar mi-a placut atat de mult incat cand am ajuns din nou la Roma am incercat sa identific toate locurile prin care trece profesorul Langdon in cautarea celor 4 cardinali (Pantheon, Santa Maria del Popolo, piazza San Pietro si castelul San Angelo).
  Inspiratie pentru Roma

 3. Venetia – Dan Brown, „Inferno”

  Dupa „Ingeri si demoni”, prima carte pe care am citit-o de Dan Brown, am devorat tot ce am gasit scris de el. Facandu-mi public interesul pentru cartile lui Dan Brown, la nici 2 saptamani dupa ce a aparut Inferno, am primit-o cadou si apoi a urmat perioada de „carantina” in care m-am izolat cat am putut pentru a o citi mai repede. Aici deja actiunea se muta in mai multe orase: Florenta, Venetia si Istanbul. Venetia o vazusem deja, dar vreau sa ma intorc in San Marco pentru o vizita mai atenta, iar Florenta si Istanbul au urcat brusc in topul viitoarelor destinatii.

Uneori nu am mijloacele necesare sa calatoresc cat si unde mi-as dori, nu am timp sau nici macar nu este posibil sa vad tot ce vreau, dar mereu imi ramane imaginatia si cartile care ma duc acolo. Nu sunt multe povestile care descriu locuri astfel incat sa-ti doresti sa le vezi dupa, dar am avut placerea sa descopar descrieri detaliate ale unora dintre cele mai cunoscute orase in cartile lui Dan Brown.

Un comentariu la „Orase in cartile lui Dan Brown”

Comentariile sunt închise.