10 Obiective turistice in Romania de vizitat toamna

Obiective turistice Romania

Cel mai colorat anotimp a inceput deja de vreo luna. Desi exista o multime de obiective turistice in Romania, toamna le da un farmec aparte unora dintre ele. Si, daca tot iti doreai de mult timp sa le vezi sau sa le revezi, acum este un moment prielnic. Dintre cele mai frumoase obiective turistice din Romania, merita sa alegi sa le faci o vizita toamna:

 1. Transalpina
  Cea mai inalta sosea din Romania, drumul Regelui, are partea frumoasa intre Ranca si Obarsia Lotrului. Pe aceasta bucata serpuieste printre vai aride cu iarba pitica si varfuri de munte abrupte, iar peisajul este asemanator de primavara pana toamna. Iarna este inchisa si impracticabila. Dar pana sa ajungi la Ranca si dupa ce treci de Obarsia Lotrului drumul se afunda prin padure si aici chiar conteaza ce luna este. Octombrie si noiembrie isi presara toate nuantele de culori calde peste copaci si altfel arata o calatorie in aceste luni.
 2. Rimetea
  Satul alb din judetul Alba pare mai luminos in lumina toamnei. De fiecare data cand am ajuns aici m-am minunat de cat este de aranjat cu ferestrele lui vopsite in verde si muscatele rosii din geam. Dar cand este inconjurat si de copaci galbeni si rosii, pare parca mai alb. Fiind localizat intro despresiune, diminetile aici sunt cu ceata si fum gri de pe hornuri.
 3. Sinaia
  Cea mai cunoscuta statiune montana de la noi, cocheta Sinaia care si-a luat numele de la muntele Sinai, este incadrata de paduri bogate. O plimbare din centru pana la castelul Peles, pe aleea de pamant, o sa-ti arate cum e de fapt toamna la munte: friguroasa, colorata si incetosata. Desi am zis de multe ori ca mi-a ajuns Valea Prahovei, ma mai apuca uneori dorul de Sinaia sau de un munte aproape de Bucuresti. Dar dorul imi trece repede cand ajung in imbulzeala de pe sosea.
 4. Cisnadioara
  De multe ori, dupa o baie de multime pe Valea Prahovei, prefer sa ma avant mai departe de Bucuresti si prima alegere ramane mereu Sibiu sau zona de langa Sibiu. Desi judetul este intesat de locuri frumoase, cel mai potrivit de vizitat toamna cred ca este Cisnadioara. Cu biserica ei fortificata cocotata pe deal, cu casele ei specifice zonei si cu muntii in fundal, Cisnadioara este o frumusete toamna. Si este atata liniste aici ca parca a fost creata pentru odihna.
 5. Sarmizegetusa Regia
  Si daca tot ajungi in zona Sibiului este pacat sa nu faci un drum pana la unul dintre cele mai misterioase obiective turistice din Romania: Sarmizegetusa Regia. Ascunsa bine in padure si complet rupta de civilizatie, fosta capitala a lui Burebista se bucura de mai putine vizite decat ar merita. Legenda ei, amplasarea in munti si peisajul natural din jur m-au facut sa ajung aici mai mult de o data. Iar aramiul frunzelor de toamna si soarele luminand bland printre copaci m-au facut sa ma urnesc greu inapoi spre agitatia lumii.
 6. Transfagarasan
  Cea mai frumoasa sosea din tara isi pastreaza frumusetea si toamna.
 7. Cazanele Dunarii
  Un loc mai putin vizitat in Romania, Cazanele Dunarii sunt incadrate de paduri bogate care toamna se coloreaza in nuante de aramiu.
 8. Apuseni
  Apusenii sunt cunoscuti pentru verdele lor crud, dar toamna tot acel verde se schimba, transfomand peisajul intr-unul de tablou.
 9. Suceava
  Cetatea Sucevei este principala atractie in oras. Dar cand toti copacii de prin parcuri isi vopsesc frunzele, atentia vizitatorilor se muta pe acestia.
 10. Valea Vaserului
  O plimbare cu mocanita pe Valea Vaserului prin natura pictata parca te va incarca de energie si voie buna.

Nu degeaba se spune ca toamna este cel mai colorat anotimp, nu?