Obiective turistice in Iasi - Palatul Culturii

Obiective turistice in Iasi: 10 locuri de vazut in Iasi

M-am indreptat spre Iasi fara sa stiu la ce sa ma astept. Stiam ca a gazduit mari scriitori, dar cel mai bine il cunosteam din Medelenii lui Teodoreanu: un oras cu parfum de tei. Voiam sa-i simt atmosfera dar si sa ajung la principalele obiective turistice in Iasi. Cum l-am gasit? – amestec de provincial si modern, de case vechi si oameni noi cu mireasma de tei pe alocuri.

Nota: Acest articol contine linkuri de afiliere marcate cu *. Daca achizitionezi un serviciu din acele linkuri, voi primi un comision fara sa platesti nimic in plus! Astfel, poti sustine blogul fara niciun cost extra. Decizia de achizitionare a serviciilor ramane insa strict la latitudinea ta!

Obiective turistice in Iasi

Am plecat de acasa cu lista de Iasi si in ziua petrecuta acolo am reusit sa bifam destul de multe:
1. L-am cautat pe Creanga in toate cotloanele. Am fost la bojdeauca din Ticau si la manastirea Golia unde a fost diacon.
Manastirea Golia din Iasi
2. L-am cautat si pe Eminescu si am ajuns in parcul Copou, celebrul parc!
3. Am colindat strazile mai dosite ca sa simtim atmosfera orasului dincolo de cele mai cunoscute atractii turistice din Iasi si am admirat casele vechi care ii dau acel aer provincial
4. Am luat la rand cele mai importante biserici din Iasi de pe strada pietonala sau din imprejurimile orasului
 
5. Am vizitat centrul orasului pornind din zona faimoasa a anticariatelor, strada Alexandru Lapusneanu. Galeriile Grumazescu erau inchise, dar am privit inauntru pe geam.
6. Ne-am oprit in fata muzeului Unirii, fosta resedinta a lui Alexandru Ioan Cuza in Iasi. Muzeul cuprinde colectii importante privind istoria unirii Principatelor Romane si se poate vizita, dar nu am intrat. Programul de vizitare al Muzeului Unirii din Iasi il gasiti aici.
Muzeul Unirii Iasi
7. Am admirat Piata Unirii de sus, din hotelul cu acelasi nume.
8. Ne-am continuat plimbarea pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, transformat de la jumatate in strada pietonala. O parte dintre locurile de vizitat in Iasi se afla pe aceasta strada. Am facut un popas si in fata Palatului Roznovanu. Cladirea superba a palatului gazduieste astazi sediul primariei si am citit ca se poate vizita la cerere, dar noi nu facusem cererea asa ca am plecat mai departe.
9. Am ajuns la Casa Dosoftei (Casa cu arcade) ce adaposteste astazi sectia de literatura veche a Muzeului literaturii din Iasi si in care se crede ca a functionat prima tiparnita din Moldova. Ea se poate vizita conform programului de aici.
10. Plimbarea ni s-a terminat in fata cladirii simbol a Iasiului, Palatul Culturii, astazi partial restaurat. Din cauza restaurarii nu se putea vizita. Ne-am multumit doar sa-i dam un ocol. Intre timp restaurarea s-a terminat si Palatul Culturii a ajuns pe lista cu Obiective turistice in Iasi ce se pot si vizita.
11. In spatele Palatului Culturii am descoperit Palas Mall, cel mai mare centru comercial din oras, un mall ca oricare altul si putin nelalocul lui printre atatea cladiri vechi.

A fost de ajuns o zi ca sa vizitez cele mai importante obiective turistice in Iasi, dar si sa-l simt ca oras. Mi-a lasat un sentiment placut, de oras care se modernizeaza, potrivit pentru tineri, dar mi-a facut bine sa descopar si zone mai vechi care au parfumul de altadata, din epoca lui Teodoreanu, cand Olguta, Monica si Danut se jucau in „La Medeleni”.

Daca vrei insa sa ramai mai mult timp in oras (pentru ca merita sa-i dedici si mai multe zile) exista o multime de variante de cazare in Iasi:

Variante de cazare in Iasi

Hoteluri in Iasi

Hotel La Verde 3*verifica tarife si disponibilitate aici*
Hotel&Spa Unirea 4* – localizat chiar in Piata Unirii – verifica tarife si disponibilitate aici*
Hotel Pleiada 5*verifica tarife si disponibilitate aici*

Pensiuni in Iasi

Casa Soficu 3*verifica tarife si disponibilitate aici*

Pensiunea Velvet 3*verifica tarife si disponibilitate aici*

Pensiunea Alexia 3*verifica tarife si disponibilitate aici*

Si dupa un timp am adaugat un al 12-lea obiectiv pe lista mea cu atractii de vazut in Iasi – Biblioteca “Gheorghe Asachi”.

Ti-a fost util articolul? Atunci te rugam sa ne lasi un comentariu mai jos si sa ne urmaresti pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, te poti inscrie la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante:


Permisiune: Sunt de acord sa primesc mesaje pe:

Lasă un comentariu