Obiective turistice de vizitat in Napoli II (Teatrul San Carlo)

Dupa Catacombe di San Gennaro, ne-am continuat plimbarea prin Napoli vizitand Capela San Severo, Teatrul San Carlo si Complexul Santa Chiara, cele mai recomandate atractii pe tripadvisor.

Capela San Severo

Via F. De Sanctis 19 / 21, 80134
Este cel mai scump obiectiv vazut in Napoli (7 euro) si ocupa locul 1 pe lista Tripadvisor. Nu a reusit sa ne impresioneze chiar de locul I, dar in capela micuta asemanatoare ca marime cu Capela Sixtina din Roma am gasit niste sculpturi minutios lucrate si alte lucruri interesante. Cristo velato, cea mai celebra dintre sculpturi il reprezinta pe Iisus Hristos acoperit cu un val, executat extrem de realist. Celelalte sculpturi din capela au niste detalii extraordinare, plase de sfoara si materiale fluide, toate cioplite in piatra, si sunt foarte bine pazite (cred ca este paznicul si sculptura).
Raimondo di Sangro principe de Sansevero, cel care a proiectat capela in varianta ei actuala, avea faima de alchimist. Cele mai interesante exponate din capela mi s-au parut cele doua experimente ale sale de la subsol, 2 cadavre in care acesta a reusit sa conserve sistemul vascular. Au fost indepartate straturile superioare ale corpului uman, pielea si muschii, ramanand intreg doar sistemul vascular. Inca nu se stie ce metoda a folosit pentru a obtine aceste ciudatenii.
Detalii despre programul si tariful de vizitare al Capelei San Severo gasiti aici.
Din pacate inauntru nu se pot face poze.

Teatrul San Carlo

Via San Carlo, 98 80132 Napoli
Imediat ce am citit ca este cea mai veche opera din Europa am inclus-o pe lista de obiective. La intrare ne-a intampinat o doamna foarte draguta care ne-a facut turul prin teatru. Ne-a explicat ca la inceputurile lui, locurile din sala erau destinate celor foarte saraci, iar lojele erau inchiriate de cei bogati. Nici unii, nici altii nu veneau sa vada spectacolul de pe scena ci sa se intalneasca cu prietenii, iar cei bogati chiar dadeau petreceri in lojele lor. N-am inteles ce rost mai aveau actorii in toata povestea asta.
Un alt detaliu pe care l-am retinut este ca in fiecare loja era montata o oglinda pentru ca regele sa-i poata vedea din loja regala pe toti cei prezenti la spectacol (control freak!). Teatrul este foarte frumos si bine pastrat, iar informatiile primite de la ghid ii fac imaginea si mai atractiva.
Detalii despre programul si tariful de vizitare al Teatrului San Carlo gasiti aici.

Complexul Santa Chiara

via Santa Chiara, 49/c, 80134 Napoli
Cu intrare chiar din via Santa Chiara, complexul adaposteste un muzeu cu obiecte vechi, o biserica, o librarie si, cea mai frumoasa parte, o gradina de portocali si lamai, intretaiata de alei cu mozaicuri. In biserica nu am intrat, iar muzeul si libraria le-am vazut rapid. In gradina am ramas cel mai mult pentru ca mozaicurile sunt atat de colorate, incat gradina parea vesela si pe o ploaie mocaneasca de martie.
Detalii despre programul si tariful de vizitare al Complexului Santa Chiara gasiti aici.
In afara de acestea mai sunt si alte locuri de vizitat in Napoli, dar cu o ocazie viitoare.

Despre Napoli am mai scris:

Vizita in Italia – A Napoli
Mijloace de transport in Napoli si in regiunea Campania – Partea I
Mijloace de transport in Napoli si in regiunea Campania – Partea II
Unde se mananca bine in Napoli
Cazare si cumparaturi de suveniruri in Napoli
Obiective gratuite de vizitat in Napoli
Obiective turistice de vizitat in Napoli I (Catacombe di San Gennaro)
Harta cu obiectivele turistice din Napoli
Langa Napoli – Palatul Caserta
Langa Napoli – Teapa la Vezuviu
Langa Napoli – Pompei, orasul scos din lava
Langa Napoli – Coasta amalfitana (Positano, Amalfi si Ravello)

Lasă un comentariu