fbpx
Dubrovnik, Croatia

Ghid de vizitat Dubrovnik intr-o zi

Continuand maratonul spre Muntenegru, dupa Trogir am avut o oprire de o zi ca sa vizitam principalele obiective turistice din Dubrovnik. A fost de ajuns doar cat sa ne facem o idee despre acest oras. Este intr-adevar mai scump decat celelalte orase din Croatia, dar nu stiu daca atat de scump pe cat i s-a dus faima.O zi in Dubrovnik

Parcare in Dubrovnik

Prima oprire ne-a si dat o idee despre valoarea banului in Dubrovnik. Am lasat masina intr-o parcare amenajata la care am platit de doua ori mai mult pe ora decat in celelalte orase croate.
 
Din cauza numarului mare de turisti si in Dubrovnik este problema cu locurile de parcare, dar exista parcari cu plata care se pot folosi.
 

Locuri de vizitat in Dubrovnik intr-o zi

Am lasat masina in partea vestica a orasului, aflata pe un deal si am pornit in explorarea orasului.
 
Principala atractie turistica in Dubrovnik este cetatea, asa ca am coborat usor spre ea, pe niste alei pietonale, prin padure si printre case. De la departare arata superb, incadrata de mare, dar cand am ajuns la poarta cetatii, deja nu mai imi placea. Erau 40 de grade afara, numai piatra in jur si o multime de turisti dornici sa o viziteze.
Cetatea este pastrata excelent! Zidurile de piatra, casele din interior si bisericile spun o poveste despre o alta lume. In topul Tripadvisor al atractiilor din lume, plimbarea pe zidurile Dubrovnikului ocupa locul 8. Din pacate soarele ne ardea si jos, asa ca ne-am gandit ca nu are rost sa platim tariful pentru o plimbare pe zidurile cetatii. Ne-am plimbat insa prin interiorul ei. Ne-am lasat fermecati de combinatia de oras cosmopolit, cu buticuri si cafenele, si cetate medievala cu biserici imense si decoratiuni in piatra. Cireasa de pe tort in aceasta combinatie este marea care inconjoara cetatea din trei parti, asigurandu-i un peisaj de invidiat!

Am iesit din cetate pe o alta poarta, nimerind intr-un golf aglomerat de barcute si iahturi. Inteleg fascinatia pentru acest oras, dar puzderia de turisti parca ii ia din farmec, iar in ziua in care noi l-am vazut caldura era insuportabila.

Nu mai aveam multe kune la noi si Dubrovnik fiind ultimul oras vizitat in Croatia nici nu mai vroiam sa schimbam euro. Banii ne-au ajuns totusi de un pranz frugal la fast-food si un magnet. La restaurant preturile erau mult mai mari. Am vazut ca Dubrovnik este un oras frumos, dar caldura inabusitoare si multimea de turisti nu ne-au lasat sa ne placem pe cat am fi putut. In plus, Trogir ramane preferatul meu, mai mic, mai cochet si mai putin aglomerat.

Dubrovnik este cel mai scump oras dintre toate vazute in Croatia (acceptabil totusi in comparatie cu orasele Italiei), dar si aici se pot gasi variante mai ieftine de a-l vizita.


Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.