fbpx
la Muzeul Porsche din Stuttgart

Muzeul Porsche din Stuttgart, Germania

Muzeul Porsche din Stuttgart a fost singurul muzeu vizitat in acest oras prin care am trecut cu viteza luminii. De fapt, nici macar nu am trecut prin el. Am ajuns in zona cu treaba si petrecusem deja o zi de poveste in romanticul Rothenburg ob der Tauber.

Asa ca am zis in putinul timp liber avut intr-o seara sa echilibram ying-ul cu yangul si am ales ceva masculin de data asta: muzeul Porsche din Stuttgart. Stiu ca in oras si alti producatori au expozitii permanente de masini, dar acesta era cel mai aproape de locul in care stateam.

Cum se ajunge la muzeul Porsche din Stuttgart

In zona de nord a orasului, in piata cu acelasi nume, o cladire futurista cu aspect de nava spatiala gazduieste un Disneyland pentru barbati: muzeul Porsche din Stuttgart. Langa se afla Porsche Zentrum pentru ce-I care in urma vizitei la muzeu se decid sa si cumpere ceva. Pe o alta parte a sensului giratoriu este fabrica Porsche. Se poate ajunge in zona foarte usor cu S-bahn-ul, care are statia chiar in spatele muzeului.

Citeste si: Top atractii turistice in Germania

Noi am ajuns cu masina, venind pe autostrada dinspre Ludwigsburg. Ne-am incurcat o data pana am identificat care este cladirea muzeului intre atatea branduite cu Porsche. Ne-am mai incurcat inca o data pana am gasit intrarea in parcare nimerind din greseala in gara. Dar dupa ce am lasat masina in parcarea gratuita, am ajuns usor cu liftul in muzeu.

In vizita la muzeul Porsche din Stuttgart

Nu ma numar printre cele pasionate de masini, deci pentru mine nu a fost ceva surprinzator. Am vazut in schimb atatia ochi masculini luminati de o bucurie de copil in dimineata de Craciun, incat erau mai interesante reactiile lor decat masinile in sine.

Muzeul Porsche a fost deschis in ianuarie 2009, dupa terminarea constructiei moderne, constructie inspirata de dinamismul masinii pe care o adaposteste. De atunci, este expusa aici istoria automobilului care trezeste fantezii in atatia barbati: Porsche. De la primele exemplare construite de Ferdinand Porsche si pana la bijuteriile pe roti din zilele noastre, evolutia companiei si a masinii odata cu ea poate fi urmarita pe mai multe etaje, aranjate ca o spirala.


Am petrecut aici cam o ora si jumatate si la final aveam poza cu fiecare masina din muzeu. Si nu facute de mine. Pe langa masinile expuse sunt si fotografii din istorie, sectiuni de motoare si chiar o masina in care te poti urca pentru a imortaliza momentul in care ai stat la volanul unui Porsche. Este ceva de vazut, chiar si pentru cei nepasionati de masini. Iar pentru cei pasionati, vizita poate fi combinata cu un tur al fabricii Porsche.


Mai vizitasem in Bruxelles Autoworld, un muzeu al masinii in general, care pentru mine a fost mai atragator. Dar din fiecare excursie vreau sa ne intoarcem toti cu amintiri dragi si muzeul Porsche din Stuttgart a devenit una dintre ele pentru el. Pentru mine a fost un alt loc interesant vizitat. Stiu ca sunt multi care isi doresc sa vada muzeul. Dar pana ajung efectiv in el pe siteul oficial se poate face si turul virtual.

La plecarea din muzeul Porsche din Stuttgart ne-am mai oprit scurt in Ludwigsburg pentru a vedea palatul pe noapte. Desi mi-as fi dorit sa-l vizitez si pe interior in seara urmatoare, nu am fi ajuns in timpul programului, asa ca ne-am indreptat spre Bad Wimpfen. Si nu am intrat nici atunci pentru ca voiam sa pastram pentru restul serii impresia pe care Porsche o lasase asupra noastra.

Muzeul Porsche din Stuttgart a fost perfect pentru o vizita de seara si chiar daca pare o atractie masculina, are multe exponate ce incanta si vizitatoarele, nu doar vizitatorii.