fbpx
Plaja in Belgia

Marea Nordului in Belgia – plaja in Oostende

In vacanta noastra in Belgia, dupa Bruges, Ghent si Bruxelles am vrut sa vedem si cum arata Marea Nordului in Belgia. Bruges ne-a incantat o zi intreaga, dar in dupa-amiaza zilei a doua am plecat sa vedem si ce inseamna plaja in Belgia, asa ca am ales una dintre principalele statiuni la mare in Belgia – Oostende.

Statiunea Oostende, Belgia

Oostende este o statiune la Marea Nordului, la doar 15 minute cu trenul de Bruges. Cand am coborat din gara ne-am dat seama ca este mai mult un orasel decat o statiune – blocuri, magazine si chiar o biserica in stil gotic ne-au adus la aceasta concluzie. Stiam ce exista si in oostende atractii turistice, dar pentru ca am stat prea mult cu picioarele in nisip, n-am mai prins nici acvariul deschis, nici biserica gotica. Din gara am mers pe jos direct la plaja, unde am ajuns destul de repede.
Marea Nordului in Belgia

Plaja la Marea Nordului in Oostende, Belgia

Plaja Oostende Belgia nu seamana cu nicio alta pe care am vazut-o. Cand am ajuns la marginea ei surpriza a fost ca abia zaream marea in departare. Oricum este mai lata decat tot ce stiam eu, dar faptul ca am prins-o la reflux ne-a aratat ce inseamna de fapt latime – aveam in fata ochilor o plaja cat o statiune! Plaja in Oostende Belgia
Ne-am aventurat spre malul marii si abia dupa cativa pasi am vazut adevaratele efecte ale refluxului – nisip umed, cate un crab sau cate o meduza esuati ici-colo si geamandura zacand linistita pe plaja, la cativa metri de locul in care se retrasese apa. Ne-am tot plimbat pe plaja jumate uscata, jumate umeda in asteptarea marii ce avea sa o recucereasca in cateva ore, pana cand ne-am udat la picioare si ne-am murdarit de nisip.
 
Plaja Oostende avea nisip fin, dar era destul de neamenajata: nu erau sezlonguri, umbrele sau baruri din loc in loc. Era mai degraba o plaja salbatica intr-o statiune, lucru care nu m-a deranjat deloc!
D
in loc in loc era cate un cort montat in zona sigura, cea care ramasese uscata. Pe faleza se vedeau hoteluri care isi asteptau turistii. Apa la Marea Nordului este mai degraba rece, deci sezonul de plaja in Belgia este destul de scurt, tinand cont si de vremea de aici, mai degraba ploioasa. Noi am avut noroc si ne-am bucurat din plin de Marea Nordului in Belgia intr-o zi cu soare.
 
Abia dupa cativa kilometri parcursi prin nisip am luat-o inapoi spre gara pe faleza admirand si sculpturile in nisip pregatite pentru un viitor concurs. Nu stiu cum sunt celelelalte plaje in Belgia, dar ma asteptam sa fie diferite de cele din Grecia sau de cele de la noi.
 
Oostende este singura plaja din Belgia pe care am vazut-o, dar am putut sa trag concluzia ca nu seamana cu cele de la noi. Dar impactul vederii ei ar fi fost mai mic daca nu o prindeam in plin reflux. Si ce efect a avut refluxul asupra ei! Nu-mi iese din cap cat de lata era plaja din Oostende!

Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.

2 comentarii la „Marea Nordului in Belgia – plaja in Oostende”

Comentariile sunt închise.