fbpx
palatul Caserta

Palatul regal din Caserta

Dupa prima zi petrecuta in Napoli am parasit orasul pentru un alt obiectiv care imi facuse cu ochiul din lista de pe Tripadvisor: Palatul regal din Caserta sau Reggia Caserta in italiana.
 
Surprinzator sau nu, pana atunci eu nu mai auzisem de acest palat si, oricat de tare mi-ar placea mie castelele, nu m-as fi abatut sa-l vizitez, dar descrierea pompoasa de „Versaillesul Italiei” m-a convins sa-i dau o sansa.
 

Cum se ajunge din Napoli la Palatul regal din Caserta?

Ajunsi in gara din Napoli am inceput un maraton dupa sosete uscate pentru ca ploaia ne venise deja de hac si apoi am luat trenul spre palatul Caserta. Pentru mai multe detalii despre transportul pana acolo citeste acest articol.
 
Gara este chiar in fata palatului, asa ca ne-a fost usor sa-l gasim. Am folosit artecard Campania pentru a intra, dar mai multe informatii despre tarifele de intrare si orarul de vizitare de la palatul Caserta poti gasi aici.
 

Vizita la Reggia Caserta

Palatul Caserta a fost construit in secolul XVIII cu scopul de a a deveni centrul administrativ al regatului Napoli, in timpul dinastiei Bourbonilor.
 
Am vizitat intai apartamentele palatului, un apogeu al opulentei si grandorii. Fiecare camera era decorata in alt stil, multe dintre ele cu foite de aur si unele chiar cu pietre pretioase, iar mobilele originale erau inca pastrate.
 
Ne-a impresionat mobilierul din camera copiilor, destul de infricosator.

Citisem ca aici se filmeaza majoritatea scenelor in care actiunea se petrece la Vatican si, intr-adevar, am recunoscut de la intrare cateva decoruri in care s-a filmat „Ingeri si demoni” cu Tom Hanks.

Gradinila Palatului din Caserta

Partea interesanta a palatului o reprezinta insa gradinile sale imense intinse pe o lungime de 2.5 km, de la intrarea in palat pana la cascada din capat. Aleea centrala este despartita de o serie de bazine si fantani, iar plimbarea pe langa acestea, pana in capat este o placere, mai ales pe vreme insorita.

Reggia Caserta, cum este denumit acest palat, nu se multumeste doar cu imensul parc, colectia de fantani de pe mijloc si cu cascada din final. Dupa lunga plimbare de la palat pana la cascada, vizitatorul, daca il mai tin picioarele, mai primeste o surpriza.
 
Prin dreapta aleii se face intrarea in Gradina engleza. Doar am citit ca aici se gasesc o varietate impresionanta de arbori si plante, pentru ca de vazut, nu am reusit sa o vedem: se inchide cu o ora inaintea parcului.
Pentru o vizita la palatul Caserta ia-tia timpul necesar si inarmeaza-te cu incaltari comode.
 
Caserta este un oras la aproximativ 30 km de Napoli, cunoscut in special pentru palatul descris mai sus. Tripadvisor, consultantul meu in calatorii, recomanda insa pe primul loc ca atractie in Caserta Casertavecchia.
 
Casertavecchia este un oraselul medieval format din cladiri de piatra, foarte vechi, care marginesc stradutele inguste. Nu am fost aici, dar din pozele vazute, parca as inghesui o vizita pentru a experimenta aerul medieval al acestui loc.
 
Pentru alte detalii despre o vacanta in Napoli si imprejurimi mai poti citi:

2 comentarii la „Palatul regal din Caserta”

  1. Felicitari pentru articol; eu am vazut cu cativa ani in urma un documentar despre gradinile palatului si de atunci imi doresc sa-l vizitez;pana acuma nu mi s-au aliniat favorabil planetele 😉 dar candva sper sa ajung si eu la Caserta; foarte frumoase imaginile si postarile de pe blogul tau…

  2. Multumesc pentru mesaj! Ma bucur ca ti-a placut articolul. Intr-adevar Caserta este o minunatie si, din cauza aglomerarii de obiective din zona Campania, nu este prea vizitata. Merita insa macar jumatate de zi si iti tin pumnii sa ajungi cat mai curand sa o vezi!

Comentariile sunt închise.