fbpx
Karlsruhe Germania

Vacanta in Karlsruhe Germania

In Karlsruhe Germania am ajuns in prima mea iesire din tara. Am petrecut acolo 2 saptamani intr-un campus universitar batandu-i strazile in lung si in lat si explorand imprejurimile.
Karlsruhe este un orasel linistit, nedescoperit inca de turisti, care poate oferi un cadru excelent pentru relaxare. Daca vreodata treci prin Karlsruhe, iata 5 lucruri pe care le poti face acolo:

Viziteaza palatul din Karlsruhe Germania

Construit in secolul 18 in mijlocul padurii, palatul din Karlsruhe este asezat in centrul unei gradini imense, circulare.
Din el pornesc 32 de alei, ca spitele unei roti. Primavara gradina inverzeste iar pajistile ei sunt umplute de studentii care vin sa invete la iarba verde.


Mergi la piramida din Marktplaz

In Marktplaz, piata din centrul orasului, printre cladirile in stil nemtesc vei gasi o piramida, putin atipica in acest peisaj.
Aici se afla mormantul lui Charles William (Karl), cel care a fondat orasul Karlsruhe.


De la piramida din Marktplaz ajungi foarte usor la gradina zoologica.

Fotografiaza animalele de la Zoo

Gradina zoologica din Karlsruhe adaposteste destul de multe specii care pot fi admirate intr-o plimbare linistita de 1-2 ore.

Daca iti plac anumite exemplare de animale poti sta si mai mul timp, admirandu-le si fotografiindu-le pe cele care iti fac cu ochiul. Pentru copii este o atractie deosebita.

Plimba-te cu bicicleta

Cel mai placut in Karlsruhe este insa faptul ca multi oameni folosesc bicicletele in loc de masina.
Si cum altfel te poti bucura mai bine de natura daca nu prin plimbari lungi pe bicicleta, in haine lejere.

Admira privelistea asupra orasului din Turmberg

Urca-te cu funicularul pe dealul Turmberg, plimba-te printre ruinele castelului de acolo si admira privelistea asupra orasului.

Harta Obiective turistice Karlsruhe Germania:


View Karlsruhe, Germania in a larger map

Poate ca nu este atat de atractiv pentru turisti ca Paris-ul sau atat de cunoscut ca Munchen-ul, dar Karlsruhe este un oras pentru relaxare si o posibila baza pentru explorarea zonei Baden-Württemberg din Germania.
De aici se pot face excursii de o zi spre alte zone turistice din Germania.

Lasă un comentariu