fbpx
Karlsruhe Germania

Vacanta in Karlsruhe Germania

In Karlsruhe Germania am ajuns in prima mea iesire din tara. Am petrecut acolo 2 saptamani intr-un campus universitar batandu-i strazile in lung si in lat si explorand imprejurimile. Karlsruhe este un orasel linistit, nedescoperit inca de turisti, care poate oferi un cadru excelent pentru relaxare. Daca vreodata treceti prin Karlsruhe, iata 5 lucruri pe care le puteti face acolo:

1. Vizitati palatul din Karlsruhe Germania

Construit in secolul 18 in mijlocul padurii, palatul din Karlsruhe este asezat in centrul unei gradini imense, circulare. Din el pornesc 32 de alei, ca spitele unei roti. Primavara gradina inverzeste iar pajistile ei sunt umplute de studentii care vin sa invete la iarba verde.


2. Mergeti la piramida din Marktplaz

In Marktplaz, piata din centrul orasului, printre cladirile in stil nemtesc veti gasi o piramida, putin atipica in acest peisaj. Aici se afla mormantul lui Charles William (Karl), cel care a fondat orasul Karlsruhe.


De la piramida din Marktplaz ajungeti foarte usor la gradina zoologica. Detine destul de multe exemplare de animale si cateva ore va puteti plimba printre ele, admirandu-le si fotografiindu-le pe cele care va fac cu ochiul.

3. Fotografiati animalele de la Zoo

Gradina zoologica din Karlsruhe
Gradina zoologica din Karlsruhe

4. Plimbati-va cu bicicleta

Cel mai placut in Karlsruhe este insa faptul ca multi oameni folosesc bicicletele in loc de masina. Si cum altfel te poti bucura mai bine de natura daca nu prin plimbari lungi pe bicicleta, in haine lejere.

5. Admirati privelistea asupra orasului din Turmberg

Urcati-va cu funicularul pe dealul Turmberg, plimbati-be printre ruinele castelului de acolo si admirati privelistea asupra orasului.
Turmberg in Karlsruhe
Turmberg in Karlsruhe
Harta cu obiectivele turistice din Karlsruhe Germania:

View Karlsruhe, Germania in a larger map
Poate ca nu este atat de atractiv pentru turisti ca Paris-ul sau atat de cunoscut ca Munchen-ul, dar Karlsruhe este un oras pentru relaxare si o posibila baza pentru explorarea zonei Baden-Württemberg din Germania. De aici se pot face excursii de o zi in Strasbourg, la castelul din Heidelberg, in muntii Padurea Neagra si alte orasele din jur.

Lasă un comentariu