Insula Socotra

Din pacate inca nu am ajuns sa calatoresc in ritmul pe care mi-l doresc si nici sa ajung in toate locurile (insula Socotra fiind cap de lista). Totusi, de visat nu ma poate nimeni impiedica, asa ca, pentru cei care au nevoie de idei noi, voi scrie in sectiunea “Vreau sa mai vad” despre locurile pe care vreau sa le mai vizitez.
Cum gasesc locurile acestea?  Vad o poza, raman impresionata ca exista asa ceva in lume si incep sa caut infrigurata informatii cu gandul ca trebuie sa vad asta cu ochii mei! Asa am ajuns sa am o harta a globului plina de pioneze care marcheaza locuri frumoase, cunoscute si mai putin cunoscute.

Astfel am gasit Insula Socotra. Ce este Insula Socotra? Este o insula in Oceanul Indian si apartine Yemenului.
Ce are atat de special? Vegetatia. Tocmai am citit pe Wikipedia ca o treime din vegetatia ei nu se gaseste nicaieri altundeva in lume. Pare un loc pe de alta planeta! De asta ma intriga si ma face sa-mi doresc sa o vad cu ochii mei. Este destul de greu de ajuns aici si nu face parte dintre destinatiile exotice clasice, vanate din plin de turisti (Maldive, Seychelles etc). Asta ar fi un alt plus al ei. Si ca sa nu mai vorbim de faptul caai are niste peisaje de vis si plaje de pus wallpaper pe ecran si admirat cand ploua afara! Si pustii pe deasupra! Pana voi ajunge sa calc pe ea ma delectez cu pozele facute de altii.
Vegetatie din Socotra
Copaci in Socotra
Planta de aloe din Socotra
Aloe in Socotra
Copac din Socotra
Vegetatie ciudata din Socotra
Copac din Socotra
Vegetatie din Socotra
Copaci din Socotra
Copaci ciudati din Socotra
Dune de nisip in Socotra
Nisip in Socotra
Peisaj din Socotra
Peisaj din Socotra
Plaja in Socotra
Plaja in Socotra
Muntii din Socotra
Munti in Socotra

Nu stiu cat va mai dura pana voi ajunge acolo, dar in plan este! Multumesc siteului www.socotraislandadventure.com ca mi-a permis sa folosesc pozele cu Insula Socotra.