fbpx
Insula Corfu obiective turistice

Insula Corfu: plaje si obiective turistice

M-am pregatit destul de bine pentru vacanta, iar in primele zile cand am ajuns aici (citeste despre traseele cu masina pana in Corfu), obisnuita cu plajele nisipoase si apele cristaline ale Greciei, am fost putin dezamagita de insula Corfu. Pareri citisem si bune si rele, iar prima mea impresie a fost ca nu merita sa vii aici pentru plaja. Corfu ne-a oferit insa si surprize placute pe masura ce am continuat sa-i vizitam in fiecare zi alt coltisor. Abia ajunsa acasa mi-am dat seama ca de fapt aceasta insula inseamna varietate, un mix din toate astfel incat sa nu te plictisesti.
Insula Corfu plaje

Vremea in Corfu in iunie

Am vizitat pe finalul lunii iunie insula Corfu. Vremea a fost placuta, calda (30 de grade), dar apa cam rece pe partea vestica. La inceputul vacantei nu am intrat in apa cand ajungeam pe plajele vestice ale insulei decat poate scurt cu picioarele.

Am facut in schimb baie pe partea estica, acolo unde era mai calda fiind incadrata de pamant din doua parti. Pe masura insa ce se scurgeau zilele si ne apropiam de iulie, vremea in Corfu s-a incalzit si la fel si apa. Atmosfera era dogoritoare la ora pranzului.

Intr-adevar inceputul nu a fost cel mai fericit, dar pe parcursul unei intregi saptamani am reusit sa ajungem pe la principalele atractii si pe cele mai faimoase plaje din insula Corfu Grecia. Poze am facut cam pe toate, chiar daca uneori furati de peisaj uitam sa scoatem aparatul si ne aminteam la plecare.

Dar pana la urma despre asta ar trebui sa fie vacanta: despre trairea momentelor autentice, despre bucuria clipei de acum. Din toata varietatea gasita acolo am reusit sa incropesc un top plaje Corfu si o lista cu atractii turistice in insula Corfu, iar acestea sunt:

Cele mai frumoase plaje din Corfu

Plaja Sidari


Plaja Sidari este destul de ingusta si aglomerata, are putin nisip, dar intrarea in apa este foarte lina, ceea ce o face una dintre cele mai potrivite plaje pentru copii in Corfu. Apa in aceasta zona seamana mult cu cea din Mamaia, ca si culoare si ca distanta de parcurs pana se adanceste.

Cei care vor sa stea in Sidari pot incerca Stemma hotel 3* – un complex de studiouri cu piscina – verifica tarife si disponibilitate.

Corfu plaje cu nisip fin: Agios Georgios Nord


Am vazut-o prima data de departe din munti si cand am pasit pe ea nu mai vroiam sa plec de acolo.

Plaja Agios Georgios Corfu are nisip fin, auriu, este partial amenajata cu umbrele si sezlonguri, este lata si intrarea in apa frumos colorata este cu nisip. Punctul ei forte este privelistea din jur, plaja fiind incadrata de munti. Intra cu usurinta in orice top plaje din Corfu.

Si daca vrei sa stai langa aceasta plaja te poti caza la San Georgio Boutique Hotel by Hotelius 3* – un hotel construit la inaltime, cu picina – verifica tarife si disponibilitate.

Plaja Glifada


Plaja Glifada a fost prima plaja cu nisip pe care am poposit si am fost foarte incantata de ea. Nisipul este fin, intrarea in apa lina si cele cateva pietre mari imprastiate ici-colo ii dau un aspect exotic. Din pacate am prins apa foarte rece la final de iunie si nu a fost buna de baie.

Un hotel aproape de aceasta plaja este hotel Glyfada Beach 3*, de la care poti ajunge pe jos la plaja – verifica tarife si disponibilitate.

Plaja Agios Giorgios Sud


Pentru cei care vor sa stea sau sa viziteze o plaja cu nisip in Corfu si Agios Giorgios este idee buna. Aceasta are nisip fin si apa curata si limpede, nu este foarte lata, dar destul de lunga. Intrarea in apa este lina, tot cu nisip. In apropierea ei sunt doar cateva restaurante si hoteluri. Se continua cu o alta plaja cu dune de nisip, excelenta de explorat pentru iubitorii de plaje salbatice in Corfu.

Daca vrei sa stai aproape pe plaja, poti rezerva un studio la Nereides Apartments 3*. Acestea au iesire chiar pe plaja – verifica tarife si disponibiliate.

Snorkeling in Corfu: Plajele Kouloura si Kalami


Nu am gasit in Corfu un loc in care sa vedem o mare varietate de vietati marine la snorkeling, dar am ajuns pe cateva plaje mai pietroase care ne-au permis sa admiram cateva specii de pesti si plante subacvatice.

Plajele Koulura si Kalami sunt 2 plaje situate una langa alta, ambele cu un amestec de pietre si nisip, cu cativa pomisori care fac umbra naturala si cu intrarea abrupta in apa. Cele cateva stanci de pe margine si apa cristalina le fac potrivite pentru snorkeling, desi varietatea de pesti nu e mare.

Plaja Kassiopi


O alta plaja potrivita pentru snorkeling a fost Kassiopi. Desi am descoperit-o abia in ultima zi, a fost printre plajele mele preferate in Corfu.

Este impartita intre 2 golfulete, are pietricele mari, albe, amintindu-mi de Marble beach din Thassos, iar apa are o culoare superba. Intrarea in apa este abrupta, iar golfuletele sunt incadrate de pietre. Cred ca aici am vazut cei mai multi pesti.

Langa cele 2 plaje superbe se afla statiunea Kassiopi. Aici poti poposi la Limani Apartments 3*, un complex de studiouri cu vedere spre port. – verifica tarife si disponibilitate.

Plaja Paleokastritsa


Situata in faimoasa statiune Paleokastrita, plaja cu acelasi nume are un amestec de nisip de pietricele. Este incadrata de stanci pe margine, iar apa, desi foarte rece aici, are una dintre cele mai frumoase culori intalnite in Corfu – un verde smarald combinat cu azur.

Paleokastrita fiind o statiune destul de animata ne-a permis sa avem activitati si la pranz cand soarele ardea prea tare – excursii cu barcuta prin golf si o vizita la acvariu.

Paleokastrita este o statiune populara, deci are si locuri de cazare interesante. Aici te poti caza in:

Plaja Garitsa

Am poposit in Corfu pe cateva plaje pe care nici nisipul nu era de invidiat, nici apa nu avea vreo culoare deosebita, dar privelistea de pe ele ne-a facut sa le dedicam cate jumatate de zi. Una dintre acestea a fost si plaja Garitsa.

Este o plaja cu pietre si intrare abrupta in apa. Singurul aspect demn de luat in seama la ea este apropierea de Corfu town care ii ofera o priveliste de vis asupra orasului si a portului, fiind asemanata cu plaja din Nisa.

Plaja Dassia Corfu

Fiind cazati in apropiere de Corfu town am incercat intai plajele din imprejurimi. Plaja Dassia are pietricele, este destul de libera, cu o intrare lina in apa, dar cu mal si alge pe fund. Am intrat o singura data sa fac baie dar malul m-a convins sa ies repede. Am apreciat insa privelistea cu dealuri verzi si vilute rasfirate printre copaci.

In Dassia poti innopta la Corfu Palma Boutique Hotel – Service Excellence 4*, un hotel de lux cu piscina – verifica tarife si disponibilitate.

Una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia: Canal d’amour in Corfu

Vacanta in Corfu
Situat in statiunea Sidari, Canal d’amour este considerata cea mai frumoasa plaja din Corfu. Are o portiune foarte mica pe care se poate sta si foarte aglomerata. Desi voiam sa facem si noi o baie ca sa verificam legenda cu dragostea vesnica a cuplurilor ce inoata impreuna aici, aglomeratia nu ne-a permis decat sa facem cateva poze. Apa intr-adevar are aici culoarea Greciei: albastru-turcoaz si te imbie sa sari in ea de pe stancile abrupte.

Plaja Logas Corfu (Plaja Apusului)


Cunoscuta si ca plaja apusului, este unul dintre locurile secrete, dar magice din Corfu. Este incadrata de 2 pereti de stanca de care apa albastra se loveste in valuri. Ea poate fi admirata de sus, dintr-un balcon de sticla, iar privelistea, mai ales la apus, iti taie respiratia. Nu am coborat sa facem baie, dar ce am vazut mi-a fost de ajuns ca sa-mi ramana in suflet.

Plaja Barbati

Pe plaja Barbati ne-am oprit scurt pentru ca citisem ca este premiata cu Blue flag pentru curatenie. Era insa foarte aglomerata si de aceea nu i-am acordat mai mult timp. Plaja Barbati este o plaja cu pietre, destul de ingusta si cu intrare abrupta in apa.

Plaja Kanoni

In apropiere de Corfu town am coborat intr-o seara si pe plaja din capatul statiunii Kanoni. Am gasit acolo o bucatica de plaja cu nisip si pietris, cu intrare lina in apa, dar mal pe fund. De acolo se ajunge repede la Manastirea Vlacherna si tot de pe ea poti admira Insula soricelului din apropiere.

Din intamplare, am descoperit ca in statiunea Kassiopi mai exista o plaja cu acelasi nume: plaja Kanoni. Ulterior mi-am dat seama ca cea din statiunea Kanoni nu este marcata pe harta cu plaje din Corfu.

Dar cum am mai spus, pe langa plaje variate exista si alte locuri de vizitat in Corfu care pot sa intregeasca o vacanta aici.

Obiective turistice in Corfu

Corfu town

Capitala insulei Corfu, Corfu town sau Kerkyra, amestec de vechi si nou, aminteste de oraselele medievale ale Italiei. Corfu town are un centru vechi numai bun de explorat, o zona de promenada si cetati de demult. Descopera mai multe atractii turistice in Corfu town.

Palatul Achilleion

palatul Achilion din CorfuPrintesa Sissi a Austriei s-a indragostit atat de tare de aceasta insula incat a vrut sa aiba un loc in care sa poata veni mereu aici. Si astfel a aparut palatul Achilleion, refugiul printesei in Corfu. Azi acesta se poate vizita, iar daca vrei sa vezi cat merita sa-i faci o vizita, poti citi aici cum a fost. (concluzia sper ca va fi ca merita).

Satul Lakones

Cocotat sus pe munte, satul Lakones ofera o priveliste superba asupra golfului Paleokastrita. Golful il vei tot admira in stanga drumului intortocheat si ingust pe serpentine ce pleaca din Paleokastrita spre sat. De cum am intrat in sat, am tras in prima parcare intalnita si ne-am oprit la o terasa tipic greceasca, cu un balcon ce dadea chiar spre Paleokastrita. Numai pentru privelistea superba de aici de sus merita sa parcurgi acest drum si sa-ti bei cafeaua cu asa un peisaj inaintea ochilor.

Peninsula Kanoni

Peninsula Kanoni este situata in apropiere de Corfu town si pe ea este construit aeroportul din Corfu. In capatul ei exista o cafenea in care poti sta si admira avioanele ce trec foarte aproape. Tot de aici poti ajunge la manastirea Vlacherna, o manastire mica construita parca pe mare. Digul paralel cu limba de pamant pe care este construita manastirea este un alt loc potrivit pentru a te bucura de aterizarile noilor turisti.
Putin mai incolo de manastirea Vlacherna se afla mica insula Pontikonisi (Insula soarecelui), iar pe insula se afla o bisericuta bizantina construita in secolele XI-XII. Pe ea poti ajunge usor cu barca.

Sate traditionale in Corfu

Sate traditionale in CorfuOdata cu drumurile care te poarta spre frumoasele plaje, vei nimeri si in cateva sate traditionale din insula Corfu, sate cu case vechi, impietrite parca in timp. Am trecut prin 3 astfel de locuri si toate pareau la fel: mici, inghesuite si linistite, cu case vechi si oameni putini, cu o liniste pe care ti-e era putin frica sa nu o disturbi. Ele nu se numara printre atractiile turistice din Corfu, dar o trecere pe aici iti dau imaginea completa a insulei. Satele prin care am trecut intamplator au fost Vlachatika, Marmaro (intalnit pe un drum secundar de la plaja Glifada spre Paleokastrita) si Peroulades (prin care am trecut in cautarea plajei Logas).

Bineinteles o vacanta in insula Corfu nu ar fi completa fara cateva excursii optionale. Laguna albastra, insulele Paxos si Antipaxos, pesterile albastre si turul insulei cu vaporul sunt printre cele mai populare. Noi am optat pentru o excursie la Pesterile albastre combinata cu insulele Paxos si Antipaxos. In Paleokastrita am mai luat o excursie scurta cu un submarin galben.

Insula Corfu – pareri dupa o vacanta aici

Insula Corfu pareriSunt constienta ca asta cu placutul si neplacutul este o chestie subiectiva, dar pe mine ma ajuta sa citesc astfel de pareri, mai ales despre locuri si atractii turistice. Si ma mai ajuta comparatiile, desi stiu ca acestea depind de atat de multi factori incat este imposibil sa se nimereasca la fel la doi oameni. Si ca sa incep cu o comparatie: in Zakynthos mi-a placut mai mult decat in Corfu! Si ca sa-mi argumentez aceasta preferinta, iata cateva lucruri care mi-au placut in Corfu si cateva care nu mi-au placut:

De placut, mi-au placut in Corfu:

  • Corfu town, un orasel bun de un city-break si atat de cochet cum nu am mai intalnit in Grecia
    Varietatea de plaje, unele cu nisip, altele stancoase, bune de snorkeling, unele libere, altele destul de aglomerate
  • Drumurile inguste si pustii care iti acelereaza pulsul pe alocuri si ofera niste peisaje superbe
  • Satele traditionale impietrite parca in timp, cu case vechi, ce par abandonate
  • Verdeata care se gaseste in toate partile insulei, nu degeaba numita Insula de smarald
  • Multitudinea de atractii turistice, de la cele specifice statiunilor la mare (plimbari cu barca, scufundari), la biserici vechi, natura spectaculoasa si palate bine conservate

Au fost si cate lucruri care nu m-au incantat deloc in Corfu:

  • Gunoiul – nimerind intr-o perioada cu greva a gunoierilor mirosul in anumite locuri de pe insula a fost insuportabil
  • Lipsa plajelor cu nisip – putine statiuni in Corfu se pot lauda cu plaje cu nisip si de obicei acelea sunt mai izolate
  • Plajele cu blue flag – o adevarata dezamagire pentru mine
  • Distantele lungi – desi drumurile inguste sunt spectaculoase ele nu ne-au permis sa ne deplasam atat de repede pe cat am fi vrut iar combinatia lor cu distantele lungi ne-au facut sa pierdem timp

Dezavantajele sunt mult mai putine ca avantajele, deci pot spune cu mana pe inima ca o vacanta pe insula merita din plin si nu ma feresc sa recomand oricui insula Corfu! Plaje diverse si atractii de tot felul sunt o incantare pentru orice turist!

Harta Corfu plaje si atractii turistice


Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.

3 comentarii la „Insula Corfu: plaje si obiective turistice”

  1. ” In primele zile cand am ajuns in Corfu, obisnuita cu plajele nisipoase si apele cristaline ale Greciei, am fost putin dezamagita de insula. ”

    Din fraza asta înțeleg ca există si asa ceva , nu vreau sa fiu cazat printre măslini 🙂

    Spune-mi te rog care sunt acestea in toată Grecia . Nu vreau plaje cu nisip unde nu exista civilizație , si la care sa merg cu mașina .. As dorii sa merg in 2020 in Grecia însă nu prea găsesc plaje cu nisip dar care sa fie in apropiere de civilizație . Exista asa ceva in Grecia ? Vreau plaja cu stațiunea aproape gen Sunny Beach , Nisipui , Litoral Romanesc , Rimini , etc . Adică nu vreau sa ma car cu copii cu mașină la plaja , sera după ora 22.00 sa asculți muzica la terasa asa in surdina iar după ora 00.00 sa nu mai fie nimeni pe strada

  2. Hmmm, statiuni asa mari ca cele enumerate de tine nu prea gasesti in Grecia. Mai gasesti, dar nu e ceva tipic locului. Dar pot sa iti enumar cateva.
    In Halkidiki ai Sarti, Porto Carras (doar cu hoteluri de 4 si 5 stele) https://anothermilestone.eu/cele-mai-bune-plaje-din-sithonia-halkidiki/ si Hanioti (care este foarte aglomerata)
    https://anothermilestone.eu/atractii-si-plaje-in-kassandra-halkidiki/.
    In Corfu Paleokastrita este statiune mare cu plaja aproape.
    In Zakynthos este Tsilivi. https://anothermilestone.eu/in-zakynthos-cu-copiii-plaje-statiuni-si-excursii-optionale/
    Dar si acestea au hoteluri de 2-3 etaje (unele foarte luxoase), nu foarte mari. Seara sunt animate si au plaje cu nisip.

Comentariile sunt închise.