fbpx
Palatul Achileion din Corfu

Palatul Achilleion din Corfu, in vizita la printesa Sisi

Toti avem nefericiri in viata, esecuri si momente de depresie. Majoritatea le traim printre intamplarile zilnice, amestecate cu evenimente banale, altii construiesc palate in care sa si le ingroape. Acesta este si cazul palatului Achilleion din Corfu si al printesei Sisi.

De ce a ridicat imparateasa Austriei un palat in Corfu?

Imparateasa Austriei, Elizabeth (Sissi, cum a ramas in istorie), se indragostise deja de Corfu, locul ei preferat de vacanta, si de cultura greaca in momentul cand s-a decis sa construiasca aici un palat. In depresie dupa sinuciderea fiului ei, un an mai tarziu cumpara terenul pe care va fi ridicat palatul Achilleion, in Gastouri, la 10 km de capitala insulei, Corfu town.

Tur in Palatul Achilleion din Corfu

Palatul se poate vizita contra unui tarif de intrare si este astazi una dintre atractiile principale ale insulei. Este decorat cu motive din mitologia greaca si este dedicat eroului grec Achile. Pozitia la inaltime ofera vizitatorilor privelisti superbe asupra marii Ionice si asupra insulei inverzite. Audioghidul in diverse limbi mi s-a parut destul de greoi. Contine multe informatii despre fiecare obiect in parte, fara a spune povestea intreaga a palatului.
Incaperile inca pastreaza picturile impresionante si mobilele vechi. Cel mai mult mi-a placut gradina, plina de diverse plante si statui grecesti impunatoare. Pentru dupa-amiezele toride de vara, cand soarele ardea prea tare pentru a sta la plaja, o vizita la palatul Achilleion din Corfu este alegerea perfecta.

2 comentarii la „Palatul Achilleion din Corfu, in vizita la printesa Sisi”

  1. pacat ca nu se mentioneaza si perioada de calatorie undeva vizibila fie la data postarii, fie altfel – cred ca este o informative utila pentru cineva care se informeaza despre destinatia respectiva

Comentariile sunt închise.