Ghid complet pentru un city break la Praga

City break la Praga

In Praga am ajuns de mai multe ori si vara si iarna si de fiecare data a fost o incantare. Un city break la Praga este oricand o idee buna – multe atractii de vizitat si preturi accesibile. Este un oras romantic, primitor cu turistii si usor de explorat. Am incercat sa creez un ghid complet pentru un city break la Praga care sa includa detalii despre transport, cazare, restaurante si principalele obiective turistice.

Transportul in Praga

Reteaua de transport in comun din Praga este destul de dezvoltata si cuprinde metrou, tramvaie, autobuze si funiculare. Biletele sunt universale pe mijloacele de transport si se taxeaza timpul de calatorie. Ele se pot cumpara de la chioscurile cu ziare sau de la diverse supermarketuri de cartier. Mai multe detalii despre transportul in comun in Praga se pot afla direct de pe site-ul oficial.
Pe noi ne-a stresat rau modul acesta de taxare pentru ca in general aveam bilete de 90 de minute si, obisnuiti cu Bucurestiul, aveam mereu senzatia ca o sa se termine timpul pana sa ajungem unde doream. Nu a fost cazul niciodata.
De la aeroportul din Praga pana in centru am folosit tot transportul in comun. Variantele sunt descrise detaliat aici. Cel mai important detaliu de retinut este ca valizele mari au nevoie de bilet separat. Doar si ele ocupa spatiu!

Tramvai in Praga

Intrare la metrou Praga

Unde se mananca bine in Praga?

Praga este cunoscuta in special pentru sortimentul variat de bere, nu neaparat pentru gastronomie. Daca belgienii sunt cei mai mari producatori de bere, cehii sunt cei mai mari bautori. Am gustat aici bere cu gust de ghimbir, de scortisoara, de ciocolata si alte arome nepotrivite pentru aceasta bautura. Un loc este insa recunoscut pentru berea excelenta: Beraria manastirii Strahov.
Mancarea este destul de grea. Cehii mananca cu sosuri si nu par prieteni cu salatele. La recomandarea unui ghid am nimerit insa un restaurant excelent in care am mancat de fiecare data coaste de porc sa te lingi pe degete: U Parasutistu.

Cazarea in Praga

Hoteluri se gasesc aici pentru toate buzunarele. Noi am facut rezervarea prin booking si am gasit multe variante de 3 stele cu mic dejun la preturi decente. De fiecare data am stat in zona Praha 3, dar la alt hotel. A fost o coincidenta si am descoperit ca imprejurimile garii din Praha 3 sunt dubioase (cladiri abandonate, strazi pustii), pe cand zona dinspre centru este chiar primitoare.

Principalele atractii turistice in Praga:

Pe multe dintre ele le-am vizitat, dar inca mi-au ramas cateva de vazut. Odata ajunsi in Praga, nu trebuie sa ratati:

  1. Castelul din Praga
  2. Un tur in Cartierul evreiesc
  3. O plimbare in Mala Strana
  4. O urcare pe dealul Petrin
  5. O vizita in Stare Mesto
  6. Dancing House si Turnul televiziunii
  7. Gradina zoologica din Praga, pe care noi din pacate am ratat-o

Pod in Praga

Un city break la Praga se poate face din multe motive sau fara motiv deloc. Mie mi-a placut atat de mult prima data, chiar daca am vizitat-o iarna si a fost un ger naprasnic, incat am inclus-o si in circuitul din vara. Dupa ziua petrecuta in natura in Elvetia saxona si boema am petrecut o zi torida de vara si in Praga. Vremea a fost groaznica pentru plimbari prin oras. Noi ne-am topit de caldura, dar Praga a reusit si asa sa ne farmece