Excursii optionale in Zakynthos, Grecia

Excursii optionale in Zakynthos
Odata ajunsi am gasit o lista cu excursii optionale in Zakynthos si aveam doua posibilitati de a umple cele 5 zile pe care le aveam la dispozitie: fie ne postam pe cea mai apropiata plaja intalnita si ne prajeam ca racii la soare, dar atunci ar fi devenit cam inutile cele 4 zile pe drum, fie exploram insula pentru a descoperi ce atractii are de oferit. Avand si masina la dispozitie, am ales a doua varianta si inca din prima zi am pornit la drum.

Partea buna este ca grecii s-au gandit ca nu toata lumea vine cu masina asa ca au conceput cateva excursii optionale in Zakynthos care sa duca turistii in locurile de top ale insulei.

In paleta oferita acolo se gasesc:

1. Croaziera in jurul insulei

Din diverse statiuni pleaca vapoare sau barci mai micute incarcate cu turisti pentru a da ocol insulei sau a-i explora o parte din tarm. Pe langa cateva plaje la care se face oprire pentru baie, cele mai importante obiective atinse sunt Blue caves, un lant de pesteri din nordul insulei, accesibile doar pe mare si plaja Navagio (Shipwreck denumita de vanzatorii croazierei). 

In Alykes am gasit aceasta excursie la 22 de euro, dar cineva ne-a vandut un pont ca in punctul cel mai nordic, la far, excursia aceasta ar fi 15 euro. Ajunsi acolo, am constatat ca de fapt includea doar starurile celeilalte croaziere (Blue Caves si Navagio), asa ca am reusit sa o obtinem cu 12 euro/persoana.

La Blue Caves am mers cu o barca mica, cu fundul de sticla. A fost foarte bine asa pentru ca am putut sa intram si in pesteri, iar intr-una chiar am ramas sa facem baie.

La Navagio este loterie: daca bate putin vantul, nu se poate ajunge pe plaja! Noi am avut noroc si, desi vaporul a acostat la cativa metri si valurile erau destul de mari, am putut inota pana la epava. Experienta unica!

2. Excursie pe insula Kefalonia

Vecina de peste drum a Zakynthosului, Kefalonia, poate fi vizitata intr-o excursie de o zi. M-ar fi atras ideea de a merge sa vad lacul Melissani din pestera, dar am decis sa nu alocam o zi pentru acest lucru. In plus, sunt sigura ca nu este Kefalonia insula de vazut intr-o zi!

3. Excursii optionale in Zakynthos pentru a vedea broastele Caretta-Caretta

Cat am stat acolo nu am vazut nicio broasca testoata, in afara de cele desenate pe magneti sau prosoapele de plaja! In aceasta excursie turistii sunt plimbati cu o barca prin golful Laganas, iar prin fundul de sticla, daca sunt norocosi, pot vedea broastele inotand. Eu am vazut doar cuiburile de pe plaja care atestau existenta lor pe insula. Daca nici in aceasta excursie doritorii nu au noroc sa vada broscutele, le ramane mereu varianta de a admira insula in forma de broasca, Marathonisi, insula pe care se face popas pentru baie.
Pentru cei singuratici, exista si varianta de a inchiria o barca si a face toate aceste excursii de unul singur, cu curaj si putina inconstienta daca esti incepator, pentru ca valurile sunt destul de puternice!
Despre Zakynthos am mai scris: