fbpx
Insulele Paxos si Antipaxos

Insulele Paxos si Antipaxos Grecia

Insulele Paxos si Antipaxos Grecia, situate putin mai la sud de insula Corfu reprezinta o destinatie populara pentru o excursie de o zi pe mare cu plecare din Corfu. Este insa suficient sa le vezi in poze (nepunand la socoteala vizita de o zi aici) petru a le lua serios in calcul pentru o vacanta intreaga.

Excursie de o zi din Corfu in insulele Paxos-Antipaxos Grecia

Am vrut neaparat sa facem si o excursie de o zi in timpul vacantei in Corfu. In stransa concurenta cu excursia la Laguna albastra, castigatoare a iesit insa excursia in insulele Paxos si Antipaxos. Pe pliante am regasit-o sub numele „Pesterile albastre si Paxos-Antipaxos”. Cel mai bun pret pentru ea l-am gasit la agentiile din Moraitika, o statiune situata pe partea estica a Corfului, aproape la jumate fata de pretul de la hotel. La 8 dimineata autocarul ne-a luat de la hotel, ne-a dus in Corfu town si de acolo ne-am imbarcat pe un vaporas cu alti 200 de oameni. Am prins locuri inauntru ca sa nu ne arda soarele.

Insula Paxos Grecia

Dupa vreo doua ore de mers pe mare, prima oprire a fost pe partea vestica a insulei Paxos, la Blue caves, Pesterile albastre, mult mai mari decat Blue caves din Zakynthos. Aici, am intrat cu vaporul in ele iar inaltimea lor era impresionanta! Continuandu-ne drumul pe mare, printre stanci se zareau alte pesteri sapate de apa, mai micute decat cele vizitate de noi.
Dupa Blue caves am continuat traseul pe mare spre Antipaxos, iar dupa-amiaza ne-am intors pe partea estica a insulei Paxos.
Ultima oprire si cea mai frumoasa dupa parerea mea a fost in portul Gaios din insula Paxos. Doua ore am avut la dispozitie sa exploram stradutele inguste care se opresc in mare, sa admiram casele vechi umbrite de bolte de flori si sa gustam din bucatele traditionale la una dintre terasele din port. Timpul mi s-a parut scurt aici si parca m-as mai fi bucurat putin de frumusetea locului.

Insula Antipaxos

A doua oprire a excursiei a fost in insula Antipaxos, pe o plaja cu nisip alb, apa azurie si multe iahturi ancorate care pareau ca plutesc in aer. N-am ajuns chiar pe nisip, dar am avut o ora la dispozitie sa ne bucuram de apa limpede, inotand in jurul vaporului si sa facem sarituri (cei care au avut curaj). Nu stiu cum sunt celelalte plaje de pe insula, dar aceasta este imposibil sa nu te impresioneze.
Dupa o zi minunata petrecuta in Paxos-Antipaxos toata lumea era imbarcata pe vapor si am pornit spre Corfu town de unde autocarele ne-au preluat ca sa ne lase la hoteluri. Mi-au pacut ambele insule: mici, salbatice, inca neinvadate de turisti, cu plaje superbe si apa de Caraibe.
Feribotul spre insula Paxos se ia din Igoumenitsa sau din Parga. Drumul pare lung, dar o vacanta in Paxos-Antipaxos (pentru ca vin la pachet cele doua insule), departe de vacarmul lumii merita orele petrecute in masina.

Lasă un comentariu