fbpx
Croaziera la Muntele Athos

Excursie optionala in Grecia: Croaziera la Muntele Athos

Croaziera la Muntele Athos a fost singura varianta de a vedea si al treilea brat al peninsulei. Nu puteam sa-mi imaginez o vacanta in Halkidiki fara a vedea toate cele 3 brate ale peninsulei. Dupa atractiile din Kassandra si obiectivele si plajele din Sithonia a urmat Athos. Din pacate, desi am citit ca are cele mai frumoase plaje din Halkidiki, bratul Athos nu se poate vizita. Cel mult se pot vedea manastirile de pe el, dintr-o barca aflata la zeci de metri de coasta.

Stiind toate acestea am cumparat o croaziera la Muntele Athos de o zi. La prima ora a diminetii ne-am urcat pe vasul de croaziera din Ormos Panagias.

Dupa ce a ajuns in varful bratului, unde se afla muntele sfant Athos, vasul a cotit stanga mergand apoi paralel cu tarmul.

Pana la prima oprire am reusit sa vedem de pe vas toate cele 8 manastiri aflate pe partea dreapta a bratului. Ghidul de pe vapor ne povestea despre fiecare in parte si intre timp eu le faceam poze. Am avut mici dificultati cand am inceput sa scriu aceasta postare pentru ca nu mai stiam care manastire e in ce poza. Pana la urma am reusit sa descurc lucrurile, asa ca, in ordinea intalnirii lor dinspre muntele Athos spre Ouranoplis, manastirile vazute in croaziera la muntele Athos au fost:

Manastirea Sfantul Paul

Manastirea Sfantul Dionis

Manastirea Sf Grigorie

Manastirea Sfantul Simion

Manastire Sfantul Pantelimon

Este o manastire ruseasca si are al doilea clopot din lume ca marime.

Manastirea Xenofontos

Ouranopolis

Vasul cu care am fost in croaziera la Muntele Athos a avut o singura oprire, in Ouranoupolis, ultimul oras accesibil turistilor, inainte de a intra pe teritoriul manastirilor. In timpul pe care l-am avut la dispozitie ne-am plimbat pe stradutele inguste ale oraselului, am mancat ceva pe fuga si am vizitat Turnul din Ouranoupolis.


Ne-am intors apoi pe vas si am plecat spre Ormos Panagias unde am ajuns pe la 16:00, numai bine ca sa mai facem o baie la Vourvourou!

O croaziera la muntele Athos este singura optiune ca sa vezi mai de aproape manastirile ortodoxe de pe acest brat, loc interzis altfel pentru femei. In plus, cand vrei sa mai faci o pauza de plaja, te poti bucura de aceasta excursie optionala in Halkidiki.

2 comentarii la „Excursie optionala in Grecia: Croaziera la Muntele Athos”

Lasă un comentariu