fbpx
Parcul national Elvetia Saxona Germania

Parcurile nationale Elvetia saxona (Saxon Switzerland) si Elvetia boema (Bohemian Switzerland)

La granita dintre Germania si Cehia, de o parte si de alta a raului Elba, natura si-a facut de cap si a plantat din loc in loc formatiuni de piatra care mai de care mai ciudate si mai interesante, creand unul dintre cele mai spectaculoase parcuri nationale din Europa si preferatul meu pana acum: Elvetia saxona (Saxon Switzerland) si Elvetia boema(Bohemian Switzerland).

Este de fapt un singur parc impartit in doua tari care ii si dau cele 2 nume: partea din Germania este Elvetia saxona, facand parte din landul Saxonia si partea din Cehia este Elvetia boema, aflandu-se in regiunea Bohemia.

De ce un parc numit Elvetia in Germania si Cehia?

Numele a fost dat regiunii de doi artisti elvetieni din secolul 18, care ajungand aici au descris zona ca fiind foarte asemanatoare cu tara lor, dar fiind totusi in Saxonia au numit-o Elvetia saxona. De atunci asa I-a ramas numele, chiar daca initial poate crea confuzii.
Pana iarna trecuta nu auzisem despre acest parc national.

Auzisem vag despre atractii din el, dar fara sa imi trezeasca vreun interes. Cautand insa daca se mai poate vedea ceva intre Dresda si Praga am gasit o lume de basm, un loc ascuns plin de minunatii naturale.

Aproape ca mi-a dat peste cap planificarea turului si asa am ajuns sa stam doar jumatate de zi in Dresda si o zi in Praga incercand sa vedem cat mai multe aici. Printre cataratori si montaniarzi zona este foarte cunoscuta, oferind trasee pentru toate gusturile si peisaje feerice. Pentru cei mai putin aventurieri este insa la fel de spectaculoasa si destul de usor accesibila.

Ce se poate vedea in parcul national Elvetia saxona?

Partea din Germania, deloc surprinzator, mi s-a parut mult mai bine organizata decat partea ceha. Pe site-ul parcului am gasit lista cu toate obiectivele ce pot fi vazute aici, iar la fata locului traseele au fost foarte bine marcate si totul aranjat.
Dintre atractiile partii saxone as fi vazut cu drag:

 • Podul Bastei
 • Valea Biela
 • Cetatea Stolpen
 • Fortareata Königstein
 • Oraselul Rathen
 • Papststein cu observatorul din piatra
 • Oraselul Bad Schandau

Si lista poate continua. Ne-am oprit insa doar la podul Bastei, cel mai spectaculos monument al naturii din Elvetia Saxona. Si asta pentru ca ne-am grabit catre Elvetia boema.

Ce se poate vedea in parcul national Elvetia Boema?

Desi mult mai putin vizitata decat surata ei din Germania, mai slab organizata si promovata aproape deloc, Elvetia boema mi s-a parut mai spectaculoasa. Aici mi-a fost greu sa decid unde sa ne oprim si ce anume sa lasam in urma pentru ca lista de atractii era daca nu mai lunga, macar mai consistenta:

Dintre toate ne-am oprit in Labska Stran la punctul de belvedere si am facut cele 2 trasee printre pietrele Tisei. Este putin fata de ce mai aveam prin zona, dar tocmai de aceea cred ca parcul merita o vacanta dedicata exclusiv lui si comorilor pe care le ascunde. Nu stiu cand vom mai ajunge aici, dar cand vom avea nevoie de o escapada mai lunga in natura va fi primul pe lista mea!


Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.

3 comentarii la „Parcurile nationale Elvetia saxona (Saxon Switzerland) si Elvetia boema (Bohemian Switzerland)”

 1. Exceptional articol, felicitari si multumesc. Aveam in obiectiv pentru vara 2020 Praga. Am amanat, desigur.

  • Multumesc, Camelia. Daca ajungeti in Praga va recomand cu drag aceste 2 parcuri. E spectaculos ce se poate vedea in ele!

 2. Buna,Corina.Felicitari pentru articol.Intentionez sa vizitez Pietrele din Tisa,cu plecare din Praga.Este greu traseul asta cu un copil de 7 ani?Este greu urcusul?O alta intrebare ar fi cat de departe este Pravcicka brana de Pietrele Tisei?

Comentariile sunt închise.