fbpx
echipament drumetie pe munte

(P) Echipament pentru o drumetie pe munte. Ce să iei cu tine în călătorie?

Exista cateva obiecte ce trebuie sa faca parte din orice echipament pentru o drumetie pe munte. Mergi pe un traseu montan în weekend? Planifici o excursie pe creste?

Merită să te gândesti la alegerea corectă a echipamentelor pentru a nu fi surprins de vremea rea. Și sunt câteva lucruri de reținut.

Mai întâi pantofi de munte

ce sa iei pe munte

Încălțămintea este una dintre cele mai importante piese de echipament pentru fiecare drumet. Oricine a petrecut cel puțin câteva ore pe traseu, știe asta. Fiecare magazin bun outdoor ofera o gamă largă de pantofi potriviti.

Pantofii ar trebui să fie confortabili de la prima incaltare. Dacă încă simți disconfort sau o ușoară presiune acasă, ar trebui să te gândești cu tărie dacă aceasta este alegerea potrivită.

Micile inconveniente de acasă se vor transforma cel mai adesea în besici mari în timpul unei călătorii mai lungi. Merită să îți amintești să nu mergi într-o excursie de o zi cu pantofi noi, ci să îți obișnuiești picioarele treptat, parcurgând mai întâi distanțe mai scurte.

Pe traseele mai ușoare, pantofii ușori de exterior sau de drumeție sunt grozavi. Multe dintre elementele lor provin din pantofii de drumeție, așa că oferă o amortizare excelentă și dinamică ideala a pașilor.

Vor fi necesare structuri mai puternice pentru traseele montane. Pantofii de trekking pentru bărbați și femei sunt proiectați având în vedere un teren mai solicitant. Se caracterizează printr-o parte superioară foarte puternică și o stabilitate ridicată.

Dacă ai un rucsac mare, cel mai bine va fi să alegi un model cu căptușeală înaltă.

În al doilea rând, hainele potrivite

Hainele sunt extrem de importante pentru confort în fiecare anotimp. Vara, acestea trebuie să fie ușoare și aerisite pentru a asigura o ventilație adecvată.

Toamna si primavara, protectia impotriva ploii si vantului va fi cea mai importanta. Iarna, in schimb, vei avea nevoie de imbracaminte bine izolata, mai ales daca mergi la munte.

Baza pentru vremea nefavorabilă este o jachetă bine aleasă. Rezistenta la ploaie te va proteja de udare, iar izolata va oferi un confort termic adecvat.

Când vine vorba de alegerea hainelor, merită să te bazezi pe mărci cu experiență. De exemplu, The North Face are jachete cu utilizarea celor mai moderne materiale, datorită cărora oferă un confort ridicat de utilizare în domeniu.

În magazinul online 8a.ro găsești, printre altele, acest tip de îmbrăcăminte de la branduri importante.

În al treilea rând, un rucsac de drumetie

bagaj drumetie

Un rucsac de drumeție este un atribut de nedespărțit al fiecărui iubitor de turism. În timpul călătoriilor mai scurte, poți pune în el băuturi, ceva mâncare sau o jachetă pentru vreme rea.

În călătoriile mai lungi, rucsacul va trebui să găzduiască și un cort, o sobă turistică și o mulțime de echipamente suplimentare.

De aceea, este atât de important să alegi modelul potrivit care să îți asigure confort maxim în timpul drumețiilor și acces rapid la echipamentul necesar.

Chiar și cele mai ușoare modele pentru călătorii scurte sunt echipate cu buzunare suplimentare la exterior.

Pune în el o sticlă de apă, o hartă sau alte lucruri pe care dorești să le ai la îndemână. În interiorul rucsacului, există adesea buzunare mai mici pentru un portofel, documente sau chei.

Rucsacurile mari de trekking au adesea compartimente separate pentru un sac de dormit, buzunare din plasă pentru hainele umede sau curele pe laterale, care pot fi folosite cu ușurință pentru a atașa bagaje suplimentare sau bețe de trekking.

Unele mărci de exterior sunt specializate în realizarea de rucsacuri. Compania Deuter produce rucsacuri de mulți ani iar oferta sa include atât modele versatile pentru turiștii începători, cât și rucsacuri specializate pentru alpinism și multe alte activități.

Acum că știi ce trebuie să conțină minim un echipament de drumeție pe munte, ești gata să pornești la drum. Vreme bună și plimbare plăcută!

sursa foto:pixabay