fbpx
De vazut in Dresda

Dresda obiective turistice de vizitat

Orasul s-a dovedit diferit fata de cum ma asteptam sa-l gasesc. Imi pregatisem dinainte un mini ghid cu cateva obiective turistice din Dresda, dar m-a luat prin surprindere si o dupa-amiaza, cat aveam in plan initial, nu mi-a ajuns decat pentru o plimbare mai lunga prin centrul vechi.

Nu sunt adepta noului curent slow-travel. Cumva, nu mi se potriveste. Sau cel putin nu acum. Imi place sa ma bucur de un loc din plin, sa-I simt atmosfera, sa-l vad pe indelete.

Cui nu-I place? Dar daca am putin timp la dispozitie (si asta simt in fiecare vacanta) incerc sa indes in el cat mai multe lucruri de facut si locuri de vazut.

Iar in perioada in care am vizitat Dresda aveam o pofta nebuna de plecat in lume, de vazut cat mai mult si parca si timpul il simteam altfel.

Planuisem sa vad tot orasul in jumatate de zi. Mi-era clar ca inauntru nu voi putea vizita prea multe obiective turistice, dar macar pe afara voiam sa le vad.

Nemtii insa sunt oameni care se respecta asa ca la ora 6 aproape toate atractiile erau inchise si pana in ora 8 si restaurantele au inceput sa inchida.

Dupa o dimineata incarcata cu un ocol lung pentru a vedea Rakotzbrucke, in Dresda am intrat la amiaza. Ne-am cazat intai si abia apoi am ajuns in centru. Aici am vazut intai din autobuzul turistic hop on-hop off si apoi la pas usurel:

Obiective turistice in Dresda:

 1. Theaterplatz si Semperoper

  Aici am lasat si masina fiind aproape seara. Cladirea operei a fost construită în perioada 1871 – 1878 după planurile lui Gottfried Semper. Detaliile ei sunt impresionante si am prins-o luminata superb dupa lasarea intunericului.

 2. Palatul Zwinger din Dresda

  Nu am intrat in el, desi mi-ar fi placut dupa ce am aflat ca adaposteste cea mai mare colectie de portelanuri din lume si o colectie de instrumente stiintifice. Gradinile lui insa ne-au bucurat privirile si daca nu am mai fi avut si altele de vazut ne-am fi oprit aici. De tot.

 3. Palatul Regal si Muzeul Green Vault:

  Tot in centrul orasului muzeul Green Vault mai era marcat pe lista mea. Parte din castelul din Dresda, muzeul Green Vault adaposteste o colectie impresionanta de bijuterii si pietre pretioase, poate cea mai mare din Europa. Ce ochi feminin nu-si doreste sa admire diamante si coliere?

 4. Fürstenzug

  Pictat initial in a doua jumatate a secolului 19, zidul prezinta o procesiune a conducatorilor Saxoniei de-a lungul timpului. Este un film al istoriei pentru cei pasionati de ea si imposibil de ratat in orice plimbare prin centru.

 5. Biserica Frauenkirche

  Este biserica simbol din Dresda, maiestoasa si usor de vazut cam de peste tot din centru. Incadrata de cladiri noi si vechi, din unele unghiuri pare desprinsa din alta epoca si plantata in timpuri moderne. Regretul meu este ca nu am prins-o deschisa sa-I vad si interiorul.Dresda obiective turistice

 6. Terasa de pe malul Elbei

  Nemtii au exploatat la maxim trecerea raului prin oras. Malurile sunt intesate de cladiri vechi si terase, locuri ideala de promenada. Acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri de vazut in Dresda.

 7. Molkerei Pfund

  Putin in afara centrului, a doua zi dimineata ne-am dus sa vedem cel mai frumos magazin de lactate din lume, Molkerei Pfund. Nu l-am gasit deschis nici pe acesta, dar geamurile ne-au lasat sa aruncam o privire inauntru. Nu este foarte cunoscut, dar merita o vizita, in special pentru cei care cauta si altceva de vizitat.

Stiam despre Dresda ca a fost bombordata si distrusa aproape in totalitate in Al doilea Razboi Mondial. A fost refacuta ulterior, deci majoritatea atractiilor din centru au multe parti noi. Si totusi, ma plimbam printre ele si ma indoiam de ce citisem.

Nu puteam sa cred ca majoritatea nu sunt originale vazand cate detaliile au cladirile si cat par de vechi!

Orasul de pe Elba a fost o surpriza mai mult decat placuta, dar a trebuit sa-l parasim pentru a vizita cel mai frumos parc natural din Europa, dupa parerea mea. Si chiar daca am vazut Dresda pe repede-nainte nu-mi pare rau ca a fost asa. Stiu acum ce-mi poate arata si ii raman datoare cu o vizita mai lunga.

Lasă un comentariu