Weekendul trecut a fost acea sambata din luna dedicata proiectului Scoala de blogging pentru parinti digitali. Ana si Lavinia, initiatoarele ParentingPR si al intalnirilor Digital Parents talks ne-au invitat de data aceasta la o discutie despre texte frumoase si cum sa le scrii ca sa creeze engagement. Adica in traducerea mea sa trezeasca reactii, nu carora sa le dai “publica” si sa le trimiti in gol. Pentru o absolventa de real mi se pare un subiect atat de vag si greu de apucat incat m-am dus cu inima putin stransa la intalnire.
Scoala de blogging pentru parinti
Scoala de blogging organizata de ParentingPR a ajuns la editia a 15a. Aceasta s-a desfasurat tot la Ok center, centrul dedicat educatiei financiare, cu sprijinul Lidl Romania, principalul sustinator al proiectului. Intalnirea a avut doua parti: o parte dedicata textelor pentru blog si una dedicata textelor pentru social media. Asteptam mai cu interes a doua parte, dar pana la urma prima mi s-a parut mult mai utila pentru ca asistat la toata.
Despre texte de blog
Din pacate nu am putut sa stau la intregul eveniment dar prima parte am prins-o pe toata. Temele discutate au fost cat se poate de realiste si la subiect:
- Plusurile si minusurile unei scoli de jurnalism in spate cand te apuci de blogging
- Ce inveti si cum inveti daca nu ai pregatire in domeniul scrisului (si aici am primit multe sfaturi pertinente, recomandari de cursuri de scris, siteuri de studiat si evidentul indemn “citeste, citeste, citeste ca sa poti scrie” )
- Cum impaci familia cu acest job/pasiune (de la “nici macar mama mea nu ma citeste” la “sotul mi-a interzis sa scriu despre el”, iar cand povestesti despre viata de mamica, daca tatal nu apare in poveste oamenii fac tot felul de presupuneri…)
- Si altele mai tehnice: cum si cand faci SEO, cand publici, cum arata un titlu atractiv etc.
Sesiunea aceasta mi-a placut maxim. In primul rand din cauza invitatelor(Ioana Chicet-Macoveiciuc, Ana Maria Vasilache si Cristina Ologeanu ) care au povestit experientele lor moderate de Ana Nicolescu. Si in al doilea rand din cauza modului in care au povestit, cu naturalete si oarecum puse pe tava lucruri de care m-am lovit si eu frecvent.
Despre content pe Social Media
Sesiunea aceasta o asteptam mai cu interes fiind un domeniu cu care cumva nu prea rezonez si pe care nu il inteleg pe deplin. Inca nu pot crede ca cineva este interesat de cafeaua sau de slapii altuia, asta ca sa va faceti o idee despre cum vad eu in special facebookul si cat de asociala sunt in spatiul virtual. Mea culpa!
Nu am ramas pana la partea cu tips&tricks pentru ca aveam o plecare pe fuga in Sithonia. Dar am ascultat introducerea cu povesti de viata interesante. Cel mai important lucru cu care am plecat de la aceasta a doua sesiune este ca trebuie sa fii cat mai autentic. Nu imi este clar cum se traduce asta in practica si mai ales cum se impaca cu nevoia de intimitate, dar mai cercetez. Invitate la aceasta discutie au fost Mia Munteanu si Raisa Beicu, iar discutia a fost moderata de Lavinia Pavel. Mi-a placut ca au mai urmat si unele mesaje din partea lor la cateva zile dupa din care mi-am mai extras niste invataminte.
Si de la aceasta editie m-am intors cu listuta cu lucruri de facut, iar numarul 1 este un curs de scris. Si timp pentru citit. Si sa scriu cu diacritice. Ba chiar m-am pus serios pe cautari si am gasit mai multe surse de informare utile. Si m-am mai intors cu ceva: cu o harta cu pretul cafelei in lume.
Printre calatorii, job, copil si altele de zi cu zi, aceste intalniri reprezinta un timp pentru mine, pentru invatare, pentru cunoasterea altor oameni cu aceleasi framantari. Nu imi este usor sa le includ in program, dar mi se par asa o investitie buna ca o fac cu mare placere!
La scoala de blogging pentru parinti am mai invatat despre:
- Start in vlogging: aplicatii de editat videoclipuri si muzica de descarcat
- Cum sa faci poze bune in vacanta. Cu telefonul!
- Conacul Golescu Grant la 2 ani de DPT
- Scoala de blogging pentru parinti digitali – despre texte frumoase si povesti
- Despre SEO in 2018 la Scoala de blogging pentru parinti digitali
Si mie mi-a placut la fel de mult DPT15!
Sper sa mai fie astfel de intalniri si un 2019 🙂