Coloana Infinitului in Targu Jiu

Coloana Infinitului, Masa tacerii si Poarta sarutului in Targu Jiu

Sunt orase in Romania care iti aduc o multime de ganduri in cap atunci cand le pronunti numele si sunt altele care nu-ti spun nimic. Targu Jiu este un oras aparte care nu intra nici in prima, nici in a doua categorie: cand spun Targu-Jiu ma gandesc la un singur lucru: operele lui Brancusi, marele sculptor roman. Ma consider privilegiata pentru ca de mica am fost dusa sa-i vad operele de arta. In afara de acestea si insula de pe Jiu nu stiu alte obiective turistice in Targu Jiu la care merita sa te opresti. Sculpturile lui Brancusi fac insa din acest oras un punct la care merita sa te opresti.

Coloana infinitului – printre cele mai cunoscute obiective turistice in Targu Jiu

Daca vii din capitala, vei parcurge distanta Bucuresti-Targu Jiu cam in 4-5 ore si prima care te va intampina pe dreapta, la intrarea in oras, este Coloana infinitului. Coloana infinitului (sau Coloana fara sfarsit) – inalta, maiestoasa, cu cele 16 „margele”, cum le numea creatorul ei, a fost ridicata in parcul cu acelasi nume. Chiar Brancusi a spus despre ea ca, marita, ar putea spijini bolta cereasca.

Poarta sarutului

Poarta sarutului in Targu Jiu
Mai aprope de centru, localizata la intrarea in parcul ce-i poarta numele, Constantin Brancusi a sculptat Poarta sarutului, loc ales de indragostiti pentru unirea destinelor.

Masa tacerii

Masa tacerii in Targu Jiu
Mergand prin parc, pe Aleea Scaunelor, se ajunge la Masa Tacerii, o alta cunoscuta atractie in Targu Jiu. In linie dreapta cu Coloana fara sfarsit si cu Poarta Sarutului, aflata chiar pe malul Jiului, Masa Tacerii intregeste ansamblul de sculpturi ale lui Brancusi din oras. Cele 12 scaune ale ei ii reprezinta pe cei 12 apostoli.
Plimbarea pe la toate cele 3 sculpturi ale lui Brancusi in Targu Jiu nu este lunga si o oprire de 30 de minute este suficienta pentru a le vedea. Nu au program de vizitare, nu au taxa, dar mereu isi primesc oaspetii cu bratele deschise oferindu-le un strop de incantare sufleteasca.

Harta sculpturilor lui Brancusi in Targu Jiu:

Lasă un comentariu