Cele mai impresionante biserici in Roma

Cele mai impresionante biserici din Roma

O alta fata a Romei este cea religioasa. Adapostind Vaticanul si alte biserici din Roma, orasul devine un important centru al crestinatatii. Pentru cei pasionati cred ca se poate petrece o saptamana intreaga in Roma vizitand numai lacase de cult. Mai jos am amintit doar cateva dintre ele. Toate intrarile in ele sunt gratuite.

 1. Biserici in Roma: Santa Maria in Cosmedin

  Se gaseste pe via Luigi Petroselli, aproape de Piazza Venezia si in fata ei opresc majoritatea autobuzelor turistice. Santa Maria in Cosmedin era prima pe lista mea cu cele mai impresionante biserici din Roma este cunoscuta in special datorita monumentului Bocca della Verita, aflat la intrare. De obicei trebuie sa astepti la coada pentru a-ti baga mana in Bocca della Verita si a vedea daca ti-o reteaza sau nu. Si mai trebuie si sa platesti(parca 2 euro costa in 2010)! Aflandu-ne acolo am intrat si in biserica unde am gasit craniul Sfantului Valentin, cel serbat de indragostiti.

 2. Bazilici papale: Santa Maria Maggiore

  Este prima biserica pe care am vizitat-o in Roma si de aceea am ramas atat de impresionata de ea. Dupa aceea am vazut ca celelalte, desi mai mici, seamana la arhitectura cu ea. Am citit ca Santa Maria Maggiore este cea mai mare biserica din Roma inchinata Fecioarei Maria si este una dintre cele 4 bazilici papale din Roma, alaturi de San Giovanni in Laterano, San Paolo fuori le Mura si Bazilica San Pietro. Sta cu spatele la via Cavour si este de asemenea inclusa in circuitele turistice cu autobuzul.

 3. San Giovanni in Laterano

  Este catedrala unde Papa oficiaza slujbe in calitate de Episcop al Romei si de aceea este cea mai importanta basilica papala din Roma, chiar mai importanta decat catedrala Sf. Petru.  Citind toate astea inainte de a ajunge la Roma am zis ca trebuie neaparat vazuta. San Giovanni in Laterano se afla in Piazza di San Giovanni in Laterano si se ajunge usor la ea luand metroul pana la statia San Giovanni(linia A) sau autobuzul 117 de pe via Corso sau de la Colosseum.

 4. Santa Maria della Concezione dei Cappuccini – Cripta calugarilor capucini

  Cripta se afla langa biserica Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, pe via Vittorio Veneto. Noi am platit 2 euro in 2012, sub forma de donatie, pentru vizitarea ei, fiind separata de biserica. Este unul dintre cele mai macabre locuri in care am fost si, probabil din acest motiv, nu am avut voie sa facem poze. Dar pe net am vazut o groaza de poze din interior. Oriunde intorci capul se vad ramasite umane. Camerele (6 la numar) sunt tapetate cu diverse tipuri de oase si cateva dintre ele au si schelete intregi expuse in diverse pozitii. Din tavan atarnau candelabre din oase, dar preferatele mele au fost decoratiunile de perete din oase pelviene dispuse sub forma de fluturas cu un craniu in prelungire. Eu vazusem poze pe net inainte, dar sotul nestiind la ce sa se astepte a fost socat de peisaj. Dar intre timp s-a mai obisnuit pentru ca ne-am oprit si la osuarul din Sedlec, Cehia. Cripta calugarilor capucini se poate vizita in fiecare zi, mai putin joia, intre  9:00 si 12:00 sau intre 15:00 si 18:00.

 5. Catedrala San Pietro

  Bazilica Vaticanului, poate cea mai vizitata biserica din Roma, este construita pe mormantul Sfantului Petru care i-a dat si numele. Mai multe despre ea am scris in articolul despre vizita la Vatican.

Am vizitat doar 5 dintre cele mai impresionante biserici din Roma ca sa ne facem o idee despre ele. Dar la cate locuri frumoase in Roma mai aveam pe lista, nu am vrut sa ne oprim doar la ele asa ca am pornit in cautare altor atractii turistice din orasul etern.

Un comentariu la „Cele mai impresionante biserici din Roma”

Lasă un comentariu