fbpx
Cele mai frumoase piete din Roma

Cele mai frumoase piete din Roma

Continuand vizita prin vechiul oras, astazi voi povesti putin despre cele mai frumoase piete din Roma, cunoscute sau mai putin cunoscute. Orasul asta are atatea piete cate blocuri are Bucurestiul,  mai mici, mai mari, cochete sau nu prea, aglomerate sau pustii.

Cele mai cunoscute piete in Roma:

Piazza Navona

Nota: Acest articol contine linkuri de afiliere marcate cu *. Daca achizitionezi un serviciu din acele linkuri, voi primi un comision fara sa platesti nimic in plus! Astfel, poti sustine blogul fara niciun cost extra. Decizia de achizitionare a serviciilor ramane insa strict la latitudinea ta!

Mergand pe Corso del Rinascimento, din Corso Vittorio Emanuele, in stanga se deschid mai multe stradute ce dau in Piazza Navona.  In interiorul pietei, pe langa restaurantele imbietoare, dar cam scumpe, pe margini se gasesc o multime de artisti care isi expun lucrarile. Pentru cei care au vazut filmul “Ingeri si demoni” cu Tom Hanks mai este cunoscuta si datorita Fantanii celor 4 rauri din centrul ei in care este aruncat al patrulea cardinal. Bineinteles ca dupa ce am vazut filmul am cautat sa ajung in toate locurile ce apar in el!

Piazza di Spagna

In prima vizita la Roma am nimerit accidental in Piazza di Spagna. Admiram cupola San Pietro de la  Trinita dei Monti cand privirile ne-au fost atrase de multitudinea de flori de pe treptele ce duceau intr-o piata extrem de aglomerata. Am coborat si noi sa vedem la ce se imbulzea toata lumea si ne-am oprit pe scari (Spanish steps cum am aflat ulterior) sa pozam florile. Piazza di Spagna, mult mai mica decat Navona, are si ea in centru o fantana, Fontana della Barcaccia (Fantana barcii urate). Din cate piete frumoase de vazut in Roma exista cred ca aceasta este preferata mea.

Piazza del Popolo

Via del Corso se termina in aceasta piata, fiind marginita in stanga si in dreapta de 2 biserici gemene.  De cealalta parte a pietei se afla biserica Santa Maria del Popolo, cu capela Chigi inauntru, un alt loc care apare in “Ingeri si demoni”. Ce este de vazut in aceasta piata? Obeliscul din centru, Fontana del Nettuno si poarta Porta del Popolo.

Piazza Venezia

Botezata dupa palatul ce a gazduit Ambasada Venetiei la Roma (Palazzo Venezia), piata abunda de monumente celebre. In centru se poate admira monumentul alb „Altare della Patria” ridicat in cinstea lui Vittorio Emanuele, cel care a unit Italia. In stanga se afla Coloana lui Traian si in departare se vede Colloseum, iar in dreapta este palatul care a dat numele pietei. Se zice ca toate drumurile duc la Roma, iar toate drumurile din Roma duc in aceasta piata.

Piata San Pietro

Piata San Pietro din Roma, proiectata de Gian Lorenzo Bernini este astazi locul de intalnire al credinciosilor care vor sa asculte discursul Papei. Este marginita de catedrala San Pietro in fata si de coloane in parti, coloane ce marcheaza si granita intre statul Vaticanului si Italia.

Piete in Roma mai putin cunoscute

Piazza dei Cavalieri di Malta

Aceasta piata nu este printre cele mai vizitate din Roma, dar isi are farmecul ei. Am citit pe un forum despre ea si dupa ce am vazut toate obiectivele importante am decis sa ii acordem si ei putina atentie. Via di Porta Lavemale da direct in aceasta piata si de la piramida lui Cestius se ajunge pe jos destul de repede. Oricat de ciudat suna, ce poti sa faci in aceasta piata este sa te uiti pe gaura cheii de la poarta Villa Malta. Ce se vede pe gaura cheii merita drumul pana in piata, dar despre asta nu voi povesti.
Din piata am luat-o pe via di Santa Sabina care da la Circo Massimo. Am intalnit pe drum case interesante, gradini cu portocali si un parc din care se vede Tibrul.

Campo de Fiori

O piata mai putin cunoscuta aproape de centrul Romei este Campo de Fiori (camp de flori in traducere), nume ce i-a ramas din vremea cand aici era o pajiste verde. Face parte din „drumul Papei”, drumul parcurs de papa intre biserica San Giovani in Laterano si San Pietro dupa ce este ales.
Astazi Campo de Fiori este un loc excelent de popas, fiind plina de cafenele si restaurante care te imbie sa iei loc la una dintre mese.

Piazza Santa Maria in Trastevere

Si daca vreti sa va departati putin de centru, cartierul Trastevere va rezerva surprize placute. Piata Santa Maria in Trastevere si-a luat numele de la biserica ce se afla pe o latura a ei. Bazilica Santa Maria in Trastevere este printrele biserici din oras inca folosite. Fantana din centru este considerata cea mai veche fantana din Roma fiind construita in sec 8. Piata este unul dintre putinele locuri linistite pe care le-am gasit in Roma, fara multi oameni, fara galagie.

Mai exista si alte piete in Roma, cunoscute sau mai putin, dar nu ne-am oprit la ele, ci am continuat cu alte obiective turistice.

Daca vrei sa te cazezi aproape de aceste piete, poti gasi aici hoteluri in Roma*.

3 comentarii la „Cele mai frumoase piete din Roma”

Lasă un comentariu