fbpx
Obiective turistice Cehia

Obiective turistice in Cehia si sfaturi de calatorie

Inainte de turul Europei centrale m-am interesat de principalele obiective turistice in Cehia, vigneta si alte detalii care sa ne ajute in explorarea tarii. Este o tara foarte primitoare si destul de ieftine comparativ cu vecinele ei Germania si Austria, asa ca vacanta in Cehia a fost o placere!

Inainte de a porni insa la drum, trebuie sa tii cont de cateva detalii:

Moneda oficiala in Cehia:

Moneda oficiala in Cehia este coroana ceha. Este mai slaba decat leul romanesc si uneori faceam conversia mai greu ca sa ne dam seama de preturi. Intrand in Cehia din Germania pe niste drumuri nationale nu am gasit din prima o casa de schimb valutar. Pana in Praga mai aveam de vizitat cateva obiective si de platit taxa de drum. Neavand coroane schimbate, le-am achitat in euro, bineinteles la cursul stabilit de ei.

Vigneta in Cehia:

Pentru a circula pe drumurile din Cehia este nevoie de vigneta. Aceasta inlocuieste taxa de autostrada in Cehia pentru masinile sub 3,5 T, deci daca nu mergeti pe autostrazi nu veti avea nevoie de ea. Vigneta se cumpara de la benzinarii si oficii postale sau de la primul popas cand intrati dinspre Germania. Recomandarea mea este sa o platiti cu cardul sau cu coroane cehesti pentru a nu pierde prea mult la schimbul valutar.
 
Se poate achita si online aici.
 
La intrarea in aceasta tara, asteptand in masina langa toneta de vignete, am reusit sa fac o poza si panoului cu limitele de viteza din Cehia.

Drumuri nationale si autostrazi in Cehia:

Drumurile nationale din Cehia sunt o poezie – neaglomerate, bine asfaltate, serpuind printre dealuri si campuri verzi! Nu ma mai saturam de plimbat pe ele. Autostrada insa este din placi de beton, deci face foarte mult zgomot si este aglomerata. Noi am prins o portiune in lucru care ne-a tinut blocati 2 ore. In Cehia am simtit o diferenta sesizabila intre capitala si restul tarii.

Daca in Praga engleza este usor de folosit si multi locuitori o vorbesc bine, in restul tarii mai greu cu ea. Noroc cu boaba mea de germana si limbajul semnelor, ca altfel ratam niste atractii naturale de toata frumusetea.

Atractii turistice in Cehia:

Am vizitat mai multe atractii turistice in Cehia si toate ne-au fost pe plac:
Capitala tarii poate fi vizitat fie intr-un city break dedicat special ei, fie intr-o vacanta cu masina pentru ca are multe locuri interesante imprejur. Daca ajungi aici nu poti rata castelul din Praga si centrul vechi al orasului.

Kutna Hora

Aflat la 75 km de Praga, Kutna Hora este un orasel incantator cu un centru vechi foarte bine conservat. Faima lui vine insa de la Osuarul Sedlec aflat la marginea orasului. Biserica este impodobita cu oase umane, iar vizitarea ei este o adevarata experienta.

Parcul natural Elvetia boema din Cehia

Parcul natural Elvetia boema se afla la granita dintre Cehia si Germania si se continua in tara vecina cu un alt parc natural numit Elvetia saxona. In partea ceha ne-am oprit in 2 locuri: pe platoul Labska stran si in Tisa, un satuc la marginea parcului. Aici am facut un traseu usor printre pietrele Tisei, unde s-a filmat “Cronicile din Narnia: Dulapul, leul si vrajitoarea”. Mai sunt si alte locuri frumoase de vizitat in parc, dar timpul a fost prea scurt pentru noi.
 
Din Cehia am plecat cu regret pentru ca i-am alocat prea putin timp. As mai fi vrut sa vad Karlovy Vary, sora Bailor Herculane, alte minunatii din parcul national Bohemian Switzerland (Elvetia boema) si Brno. Trebuia insa sa ne intoarcem in tara, asa ca le-am lasat pe data viitoare si am pornit mai departe spre Slovacia!
 
Daca vrei o vacanta cu masina in Europa, merita sa petreci cateva zile vizitand cele mai cunoscute obiective turistice din Cehia. Este inca o tara nedescoperita si accesibila ca pret!

Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.

3 comentarii la „Obiective turistice in Cehia si sfaturi de calatorie”

  1. @mdlupu in linkul ala scrie asta: NOTE: It is highly recommended to buy a sticker with a credit card or in CZK directly at the petrol station cash desk! Other resellers at rest areas may charge you an additional amount of money for exchange rates, please beware of unfair rates

    Ce nu inteleg eu, taxa e pt toate soselele sau doar pentru autostrazi?

    Răspunde
  2. La chioscul de unde am luat-o am platit cash, dar in benzinarii se poate si cu cardul. Nu stiu daca este nevoie de vigneta daca nu mergeti pe autostrazi,dar mai bine nu riscati pentru ca amenda e maricica…

    Răspunde

Lasă un comentariu