Ce-mi mai place in Roma

Ce-mi place in Roma
Inchei povestea despre Roma cu aceeasi precizare cu care am inceput-o: Roma este un oras care nu o sa inceteze sa ma fascineze! Niciodata! Pe langa toate obiectivele turistice si bisericile impresionante, Roma are cateva detalii care-i sporesc farmecul si adunate la un loc cu toate celelalte alcatuiesc acest oras incantator.
Imi place in Roma multitudinea de flori si faptul ca le poti gasi unde te astepti mai putin!
Bolta de flori
Bolta de flori
Ciorchini de flori
Ciorchini de flori
Mai imi place in Roma surpriza de la fiecare colt de strada, strazile ei, unele atat de inguste si cochete incat as putea sa ma plimb o zi intreaga pe ele!
Straduta in Roma
Straduta in Roma

Ma incanta istoria pe care o simti la fiecare pas intr-un loc atat de modern! Este imposibil sa mergi fara sa dai peste vreo bucatica de istorie, o ruina, un monument, orice!

La colt de strada in Roma
La colt de strada in Roma

Prima data m-am speriat, dar apoi m-am obisnuit sa le vad la colt de strada. Statuile umane imi atrag mereu atentia si raman sa le privesc sa ma conving ca e un om acolo de fapt. Pe unele dintre ele inca nu le-am descifrat.

Statui umane in Roma
Statui umane in Roma
Statuie umana in Roma
Statuie umana in Roma

In toata agitatia orasului imi place in Roma faptul ca in parcuri mai poti gasi inca o oaza de liniste, bineinteles cu iz de vechi: Villa Borgheze in care am putut sa admiram templul lui Esculap.

Templul lui Esculap - Villa Borghese in Roma

Templul lui Esculap – Villa Borghese in Roma

O plimbare pe strazile Romei este suficienta ca sa ramai fermecat, dar daca tot ai pus piciorul in acest oras acorda-i si acorda-ti timp – vezi-l pe indelete! Imi place in Roma atmosfera locului si pe aceasta nu o poti simti decat in mai multe zile si fara sa alergi dupa principalele obiective turistice. Dar  si acestea imi plac la nebunie, atat de diferite intre ele si toate surprinzatoare!

Ti-ar mai placea