fbpx

Ce-mi mai place in Roma

Inchei aici povestea despre vacanta la Roma cu aceeasi precizare cu care am inceput-o: Roma este un oras care nu o sa inceteze sa ma fascineze! Niciodata! Pe langa toate obiectivele turistice, pietele frumoase si bisericile impresionante, Roma are cateva detalii care-i sporesc farmecul si adunate la un loc cu toate celelalte alcatuiesc acest oras incantator.
Imi place in Roma multitudinea de flori si faptul ca le poti gasi unde te astepti mai putin!
Cele mai impresionante biserici in RomaMai imi place in Roma surpriza de la fiecare colt de strada, strazile ei, unele atat de inguste si cochete incat as putea sa ma plimb o zi intreaga pe ele!

Ma incanta istoria pe care o simti la fiecare pas intr-un loc atat de modern! Este imposibil sa mergi fara sa dai peste vreo bucatica de istorie, o ruina, un monument, orice!
Prima data m-am speriat, dar apoi m-am obisnuit sa le vad la colt de strada. Statuile umane imi atrag mereu atentia si raman sa le privesc sa ma conving ca e un om acolo de fapt. Pe unele dintre ele inca nu le-am descifrat.In toata agitatia orasului imi place in Roma faptul ca in parcuri mai poti gasi inca o oaza de liniste, bineinteles cu iz de vechi: Villa Borgheze in care am putut sa admiram templul lui Esculap.
O plimbare pe strazile Romei este suficienta ca sa ramai fermecat, dar daca tot ai pus piciorul in acest oras acorda-i si acorda-ti timp – vezi-l pe indelete! Imi place in Roma atmosfera locului si pe aceasta nu o poti simti decat in mai multe zile si fara sa alergi dupa principalele obiective turistice. Dar  si acestea imi plac la nebunie, atat de diferite intre ele si toate surprinzatoare!

3 comentarii la „Ce-mi mai place in Roma”

  1. Nu cred ca vei ramane surprinsa daca iti spun ca aceste statui umane sunt bronzati de ai nostri(poate par rasista dar crede-ma ca m-am saturat sa ii vad la orice colt de strada,la orice statie de metrou).

    Răspunde
  2. Daca va place inghetata trebuie sa mergeti la Gelateria del Teatro, pe malul Tibrului unde gasiti cele mai surprinzatoare arome (inclusiv busuioc, rozmarin, levantica).
    Vizitati muzeele de la Vatican sunt extraordinare, Villa Farnese, Castelul Sant, Angelo, Piazza del Popolo, Santa Maria Maggiore, Pantheonul, muzeul Keats-Shalley de langa treptele spaniole.

    Răspunde

Lasă un comentariu