Suveniruri in Amalfi

Cazare si cumparaturi de suveniruri in Napoli

Am cumparat suveniruri in Napoli ca amintire a unei vacante minunate! Din nicio destinatie nu m-am intors fara un obiect cumparat ca amintire. Aici in Napoli si pe Coasta amalfitana am gasit insa locul prielnic pentru acest tip de cumparaturi. Nu stiam ce sa aleg mai intai din toata oferta bogata si destul de ieftina, cel putin in Napoli (1 euro magnetul), pusa la dispozitia turistilor!

Cazarea in Napoli

In Napoli cazarea este din belsug! Noi am rezervat un hotel de 3 stele aproape de castelul Nuovo. Micul-dejun, specific italian, a fost alcatuit doar din chestii dulci: cornuri, dulceata, paine prajita, cafea si suc. Ne-a fost insa suficient pentru zilele cat am poposit acolo. Locatia a fost excelenta: la multe dintre obiectivele vizitate am ajuns pe jos, autobuzul care ajungea la gara si cel care mergea la aeroport avea statia la cateva minute de hotel si, in plus, zona parea linistita.
Napoli nu este un oras primitor, asa ca atunci cand am cautat cazare eram ingrozita sa nu nimeresc in cine stie ce cartier rau famat dintr-un oras deja rau famat. Din ce am vazut la fata locului hotelul este bine sa fie langa o statie de autobuze pentru mai multe variante de transport, dintre care macar una sa ajunga direct la gara. Da, in apropierea garii ar fi o varianta, dar am nimerit seara pe acolo si m-am simtit la fel de in siguranta ca in Ferentari. Daca nu ar fi parut suspect, am fi luat-o la fuga!

La cumparaturi de suveniruri in Napoli

De suveniruri, nu de haine. In vacante nu imi place sa pierd timpul la cumparaturi de haine. Cu suvenirurile este insa alta poveste: ele marcheaza specificul zonei (chiar daca pe 95% din ele scrie made in China) si in plus magazinele mici ticsite de obiecte, in care trebuie sa cauti atent pentru a gasi cele mai potrivite cadouri, imi trezesc senzatia de vacanta.
In Napoli am nimerit accidental pe o strada care are numai magazine de suveniruri, Via San Biagio dei Librai, de la Santa Chiara, pana aproape de gara.

In prima parte a ei, aproape de Santa Chiara, magazinele vand tot felul de figurine care ilustreaza scene de Craciun (chiar si in martie!). Dupa aceea este plin de buticuri cu magenti, tricouri si vederi cu Napoli.
In Amalfi, pe strada principala, este un alt rai al cumparaturilor de cadouri, diferite insa de cele din Napoli, cu mici exceptii: solnite cu Amalfi, sapunuri si bomboane in forma de lamaie (simbolul zonei) si multe obiecte ceramice pictate in culori vii. Este un paradis pentru ochii de turist! Sunt mai scumpe ca in Napoli, dar nu te poti abtine sa nu cumperi!

2 comentarii la „Cazare si cumparaturi de suveniruri in Napoli”

Lasă un comentariu