fbpx
Pensiunea Casa Motului Apuseni

Pensiunea Casa Motului Arieseni – impresii

Dupa pesterile din Apuseni ne-am dus direct la locul de cazare in Arieseni. Pentru noaptea petrecuta aici ne-a fost usor sa gasim o pensiune care sa faca parte din proiect pentru ca nu sunt multe cele de 4 stele, iar Casa Motului din Arieseni a fost prima noastra alegere.

Cazare in Arieseni: Cum a fost la Casa Motului 4*?

De afara pensiunea arata ca o cabana tiroleza din Alpi, dar de fapt arhitectura ei a fost inspirata de vechile case din zona cu acoperisul pana aproape de sol.

Camerele sunt mari, primitoare, cu mobilier din lemn masiv si decorate in culori vesele si modele florale.

Toate au o canapea pentru relaxare, gen divan, unele au scara interioara care separa un fel de living de dormitor, iar apartamentul, cel mai spatios din toata vila, are canapeaua si fotoliile dispuse in jurul unui semineu.

Baile au faianta colorata si obiecte sanitare ce imita cuprul. In camera noastra era o atmosfera placuta, de acasa, singura diferenta fiind ca atunci cand am privit pe geam nu am vazut blocuri gri, ci munti albi si brazii verzi. Cazare in Arieseni

Restaurantul este spatios si in el am servit preparate traditionale. Livingul este amenajat pe albastru, cea mai impunatoare aici fiind soba facuta pe comanda la Medias si inspirata de soba din castelul de la Savarsin.

Dar oricat de placut este in interiorul cabanei, in Apuseni nu vii sa stai inauntru. In curte, Casa Motului are o pajiste larga, loc de joaca pentru copii, gratar si bancute pe care am stat sa ascultam susurul raului ce trece pe langa.

Este frumos amenajat la Casa Motului, dar atmosfera de aici este intretinuta de oamenii care au pensiunea si care pentru mine au fost exemplu de ospitalitate.

In discutia cu ei am apreciat mult viziunea sanatoasa asupra modului de a face turism si de a trata clientii.

De la excursii optionale pe traseele din Apuseni, cu picnic traditional la pranz sau vizite la un muzeu traditional pentru a vedea cum se toarce, cum se tese si cum se coace painea in cuptor, pana la bicilete, taiatul porcului pentru turisti si chiar un festival in propria curte(festivalul balmosului), Casa Motului le are pe toate!

De ce ne-am oprit in Arieseni la Casa Motului?

Cand am creionat traseul mi s-a parut nenatural sa nu includ si Apusenii in el si asa am ajuns la Casa Motului.

Apusenii inseamna cel mai mare ghetar din lume(Scarisoara), pesteri nenumarate(Poarta lui Ionele, Pestera Ursilor, Vartop), trasee montane pline de surprize (Cheile Galbenei, Cetatile Ponorului), obiective naturale(Groapa Ruginoasa) si peisaje greu de descris in cuvinte. Din Bucuresti sunt mai greu accesibili, dar ma voi opri la ei de fiecare data cand voi avea ocazia!

Am plecat dimineata de la Casa Motului din Arieseni, dupa un mic dejun facut pe dorintele fiecaruia si cu promisiunea sincera de a ne mai bucura de ospitalitatea lor.

Aventura noastra in Apusenii nu s-a incheiat aici pentru ca ne-am continuat traseul traversand muntii pe drumul de la Albac la Belis, un drum superb!

Pentru alte pensiuni in natura, poti citi si lista aceasta, iar alte locuri de cazare in Apuseni poti cauta aici:


Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.

Lasă un comentariu