fbpx
Castelul Predjama Slovenia

Castelul Predjama, din Slovenia – nobilii din pestera

Cred ca este imposibil sa vezi o poza cu castelul Predjama si sa nu te intrebi ce e cu el, unde se afla si cum poate fi vizitat. Cel putin asta a fost reactia mea cand l-am vazut intr-un top al celor mai spectaculoase castele din lume. Am inceput sa-l caut, l-am tinut minte si cand am discutat despre turul din vara, a fost si el inclus automat.

Cum se ajunge la castelul Predjama?

Pornind de la pestera Postojna, drumul serpuieste printre munti si dupa 9 km se opreste chiar in parcarea castelului. Slovenii au facut si aici o treaba foarte buna cu indicatoarele, deci este cam greu de ratat.

In vizita la castelul Predjama

Prima reactie este de „uau” la vederea lui. Pare desprins din munte si este greu de inteles cum nu se prabuseste la cate gauri sunt in jurul lui. De fapt castelul a fost construit la intrarea intr-o pestera, lucru care l-a ajutat de-a lungul vremii sa reziste asediilor.
Pentru a-l vizita puteti cumpara bilet separat de la intrare sau un bilet combinat cu intrarea in pestera Postojna. Tarifele si orarul de acces in interior le puteti gasi aici.

Din pacate interiorul nu este atat de spectaculos pe cat este exteriorul. Sunt amenajate camerele cu manechine care sa redea atmosfera din Evul mediu, dar nimic iesit din comun. Partea cea mai interesanta se afla la ultimul etaj, unde „podul” castelului se prelungeste cu un coridor al pesterii. Vizita in interiorul lui nu a durat mai mult de o ora, asa ca ne-am indreptat repede spre pestera Skocjan, cel mai asteptat obiectiv.
Castelul Predjama pe harta:

View Vacanta 2013 – Ungaria, Slovenia, Italia, Croatia, Muntenegru, Serbia in a larger map

Vezi si alte peripetii din turul de vara Ungaria, Slovenia, Italia, Croatia, Muntenegru si Serbia.

Lasă un comentariu