fbpx
Spre castelul din Heidelberg Germania

Castelul Heidelberg, Germania

La castelul din Heidelberg am ajuns in urma cu multi ani, intr-o excursie de o zi din Karlsruhe. Pentru ca a trecut ceva timp de atunci imi amintesc doar vag strazile inguste ale orasului, casele colorate cu muscate la fereastra si senzatia de basm vechi de la fiecare colt de strada. Imi amintesc insa foarte bine castelul din Heidelberg.

Vizitand Heidelberg

Odata ajunsi in oras am petrecut cateva ore explorand centrul lui, strazile cu magazinele de suveniruri si malurile raului Neckar traversat de poduri care mai de care mai interesante.
Heidelberg este oras universitar si o parte din acesta este ocupata de Universitate. Gradina zoologica din oras este o alta atractie a locului. Dar partea cea mai interesanta ramane Altstadt, partea veche care cuprinde si faimosul castel.

Castelul apare cu denumirea de Heidelberg in 1225, iar in 1689 si 1693 este distrus intr-un razboi pentru succesiune. Ruinele lui sunt pastrate insa si astazi, intr-o stare foarte buna avand in vedere cat timp a trecut de atunci.

Cum se ajunge la castelul Heidelberg?

Pentru a ajunge la castel, din Heidelberg exista mai multe variante: cu masina, dar locurile de parcare sunt destul de putine, cu bicicleta, urmand drumul pentru masini pana acolo, cu funicularul din Kornmarkt sau urcand pe jos, intr-o plimbare placuta.
Odata intrati in castel puteti explora ruinele lui sau vizita gradinile si Muzeul farmaciei.
Castelul din Heidelberg
Noi ne-am plimbat in voie printre ramasitele trecutului si incercam sa ne imaginam cum traiau oamenii pe atunci. Am admirat si orasul de sus, din numeroasele puncte de belvedere si parca nu ne mai lasam dusi! M-a uimit in primul rand numarul mare de turisti. M-a uimit si starea buna in care se gaseau ruinele dupa atata timp. Si m-a uimit si cat de bine erau puse in valoare, gandindu-ma la numeroasele castele pe care le avem in Romania, in ruina, dar si in stare foarte buna, uitate de toti si neexploatate in scop turistic deloc.
Castelul din Heidelberg mi-a ramas in minte ca ceva grandios si i-am oferit dupa un loc in inima dupa aceasta vizita, mai ales ca excursia care m-a adus aici s-a numit „I lost my heart in Heidelberg”. Si in cadrul ei am ajuns si in alte destinatii din Germania.

Lasă un comentariu