fbpx
Cartierul Mala Strana din Praga

O plimbare prin cartierul Mala Strana din Praga

Peste raul Vltava de centrul vechi se intinde cartierul Mala Strana din Praga, “Orasul Mic” cum este denumit, cel mai romantic cartier din oras. In Evul Mediu, aici locuiau etnicii germani, inlocuiti apoi de italieni. Locul este intesat de palatele nobililor construite in vremuri stravechi si arhitectura cladirilor este in stilul baroc.
Alaturi de centrul vechi, cartierul evreiesc si castelul din Praga, zona este de neratat. Ne-am plimbat linistiti pe aici cu harta in mana, dar si pierzandu-ne pe stradutele inguste, admirand piatetele ce apar din loc in loc si intrand in buticurile cochete si anticariatele vechi pentru care mai este cunoscut Mala Strana.


Dintr-o parte a cartierului se urca pe jos la castelul din Praga. Din cealalta parte a lui se urca pe dealul Petrin, cunoscut pentru mini turnul Eiffel din varf. Intre ele, cartierul Mala Strana din Praga ascunde comori demne de listele cu atractii de vizitat in oras.
Trecand podul Carol, primul care ne intampina este turnul de pe pod din Mala Strana. Cred ca si cei care nu au vizitat orasul il recunosc doar privind acest turn devenit simbol la cat de fotografiat este.zx
Inca de pe pod se vede biserica Sfantul Nicolae, cel mai impresionant exemplu de arhitectura baroca din Praga. Ea este incadrata de cladiri vechi care construiesc atmosfera din alte timpuri pe care am simtit-o aici.

Intamplator, pierzandu-ne prin zona, am ajuns si la zidul lui John Lennon, un simbol al luptei anticomuniste din 1980. Pornind de la melodia “Imagine”, oamenii au scris aici versurile lui, sloganuri politice si ganduri personale. In 1998 zidul a fost revopsit, dar nu uitat si s-a umplut iar de mesaje cu semnificatie. Cand l-am gasit noi, niste tineri scriau intens pe el.


De la zidul lui John Lennon am ajuns usor la canalul ce trece pe sub podul Carol. Ne-am oprit pe podul cu lacate ca sa ne uitam mai bine la moara de apa si apoi am lasat cartierul Mala Strana din Praga in urma pentru a descoperi si alte locuri din oras.
In Mala Strana sunt o groaza de muzee (muzeul Franz Kafka, Muzeul muzicii sau Muzeul turtei dulci) si cateva palate (palatul Wallenstein) bune de vizitat, dar noi ne-am multumit doar cu o plimbare prin el si cu ce am vazut pe afara.

Despre Praga am mai scris:
Ghid complet pentru un city break la Praga
Castelul din Praga
Un tur in Cartierul evreiesc
O vizita in Stare Mesto

Lasă un comentariu