fbpx
`

Carti despre calatorii – inspiratie de vacanta

Incerc sa imi consum timpul preponderent cu lucrurile care imi plac, pentru ca viata este prea scurta pentru a o petrece cu activitati care nu aduc satisfactie. Cartile vor fi mereu surse de inspiratie pentru alte carti, pentru calatorii si pentru viata in general. Dintre cele citite sau doar rasfoite cateva carti despre calatorii care mi s-au parut interesante sunt:
  1. 1000 de destinatii de vis

    In ea se gasesc toate destinatiile principale, impartite pe continente. Este prima dintre cartile despre calatorii pe care am pus mana si mi-am facut din ea un fel de bucket list. Detaliile oferite despre fiecare destinatie nu sunt multe, dar pozele sunt suficiente pentru a-ti face o impresie despre locurile prezentate si pentru a-ti dori sa sapi dupa alte informatii. Este o adevarata sursa de inspiratie de vacanta. Din cartea aceasta am aflat despre lacurile Plitvice din Croatia, Pamukkale din Turcia si parcul Wulingyuan din China.

  2. Seria Calatorii pentru o viata. 500 de locuri unice

    Asa cum ii spune si titlul, seria aceasta, formata din 4 volume publicate de National geografic, nu povesteste despre destinatii, ci despre calatorii, despre drumul in sine pana la destinatie. In ea am gasit multe idei de trasee tematice, cu anumite mijloace de transport, dar si trasee care ating obiective turistice cunoscute. Rasfoiesc periodic aceste carti despre calatorii pentru inspiratie de vacanta.

  3. Un an in Provence – Peter Mayle

    Nu este o enciclopedie in adevaratul sens al cuvantului, ci se vrea mai mult o carte de beletristica, dar din punctul meu de vedere este o enciclopedie subiectiva despre Provence. Actiunea din carte nu este palpitanta, nu te tine in priza, dar sigur te face la final sa-ti doresti macar sa vizitezi Provence-ul, daca nu chiar sa te muti acolo. Autorul povesteste cu atata placere despre mancarurile, vinurile si locurile din Provence ca efectiv salivam cu cartea in mana si ma gandeam de unde as putea cumpara din Bucuresti acele bunatati.

Calatoriile se pot face si altfel, iar cititul este cea mai accesibila metoda de a ajunge din Chile in LasVegas si apoi in Estonia in doar cateva minute. Exista multe carti despre calatorii si chiar daca unele nu se vor astfel (cartile lui Dan Brown de exemplu), devin surse de inspiratie de vacanta prin descrierea locurilor atinse. Ce alte carti v-au trezit pofta de a vizita un loc anume?

Lasă un comentariu