Bloguri de calatorii citite in 2018

Bloguri de calatorii citite in 2018

Sper sa imi fac o traditie din a scrie la inceput in an un articol despre ce bloguri de calatorii am citit in anul anterior. Stiu ca unii fac un bilant al destinatinatiilor vizitate sau o lista cu cele planificate pentru anul urmator. Despre cele vizitate voi scrie detaliat, asa ca nu vreau doar sa le enumar, iar planificarea niciodata nu mi-e clara si chiar daca mi-ar fi, nu as dezvalui-o din superstitie. Dar enumerarea acelor bloguri de calatorii care m-au inspirat poate da idei si altora.
Lista mea cu bloguri de calatorii s-a schimbat mult fata de cea din 2017. In 2018 am inceput sa folosesc intens Pinterest pentru planificare si inspiratie, iar acolo am gasit alte bloguri. In 2018 am inceput sa calatorim mai mult cu bebele din dotare, deci mi-am mutat atentia si catre blogurile de calatorii cu copii. Si tot in 2018 am inceput sa particip la proiectul Digital parents talks si am cunoscut acolo parinti calatori ale caror experiente mi-au dat curaj. Si astfel lista s-a schimbat aproape complet. Iar pentru 2018 lista cu bloguri de calatorii citite de mine a aratat astfel:

Bloguri de calatorii din Romania:

 1. Always summer:
  Vesnicii urmaritori ai verii, Anda si Tudor, au povestit si in 2018 despre destinatiile exotice pe care le-au vizitat. Dar in 2018 viata lor s-a schimbat: au devenit parintii la dublu. Abia astept sa le citesc aventurile de calatori in 4 si deja si-au anuntat prima escapada in Italia in formula extinsa, in februarie! Noi am pornit la drum cand pitica trecuse de 5 luni si era vara, deci sunt curioasa cum o fi cu bebei asa mici in vacanta.
 2. Kindertrips:
  Ii urmaream deja blogul cand am cunoscut-o pe Miruna in cadrul proiectului Digital parents talks. Ba chiar de la ea am aflat despre proiect. Si tot de la ea am aflat de locuri mai putin stiute de la noi din tara. Am mai citit de cateva ori si despre vacanta lor cu copilul in Thailanda. Inca nu ma incumet, dar imi da curaj articolul.
 3. Crestem si calatorim:
  Abia pe final de 2018 am inceput sa citesc acest blog si am descoperit in el inspiratie si experiente pozitive in calatoriile cu cei mici. De anul acesta organizeaza si o serie de workshopuri pe tema plimbarilor cu prichindei in lumea larga, iar primul va avea loc in februarie pentru cei interesati sau indecisi daca sa plece sau nu.
 4. Jurnalul Alinutei:
  Cu putin timp inainte de calatoria in Puglia am cunoscut-o prin mailuri pe Alina, cea care scrie pe Jurnalul Alinutei. Si dupa aceea i-am descoperit blogul si seria de articole despre Puglia. Tot de la ea am aflat despre ZooSafari Fasano, una dintre cele mai spectaculoase experiente de care am avut parte pana acum.

Bloguri de calatorii din afara:

 1. Along dusty roads:
  Tot in planificarea pentru Puglia si in cautarile pe Pinterest am descoperit si blogul Along dusty roads. Am ramas fascinata de imagini pana sa citesc un rand din el. Dar si cand m-am apucat de citit am descoperit o multime de informatii utile, genul de tips & tricks pe care le caut cand intru pe un blog, dincolo de poveste. Si uneori intru aici doar ca sa ma mai delectez cu acele poze superbe.
 2. Ann street studio:
  Pe Ann street studio am inceput sa-l urmaresc tot datorita pozelor de pe el si este deja al doilea an in care intru saptamanal sav ad daca a mai publicat ceva. Ma inspira mult fotografiile de pe acest blog si, chiar daca nu este un blog propriu-zis de calatorii, imi este suficient sa privesc imaginile publicate aici ca sa calatoresc si in timp, nu numai in spatiu.
 3. Solo Sophie:
  Pe Solo Sophie tot pe Pinterest am descoperit-o datorita ghidurilor ei colorate despre Paris si Londra. Are niste pinuri foarte atragatoare si a fost suficient sa-mi apara o data la sugestii ca sa incep sa o urmaresc. Pentru ultimele plecari am intrat aici ca sa mai aflu detalii. Si am gasit de fiecare data, poate si pentru ca avem interese si gusturi comune.
 4. Never Ending voyage:
  Descoperitorul meu de comori, Pinterest, mi-a sugerat sa arunc un ochi si pe Never ending voyage tot pentru vacanta in Puglia. Am aruncat un ochi si acolo am ramas pentru ca am descoperit un cuplu care de cativa ani se muta din loc in loc prin lumea mare. Au vandut ce aveau si au plecat in lume, iar de atunci locuiesc prin hoteluri si apartamente inchiriate, azi in SUA, maine in Italia, poimaine in Bali si tot asa. In plus, publica bugetul lor de calatorie din fiecare destinatie. Este de citit!Bloguri de calatorii citite in 2018

Mi s-au schimbat gusturile de acum un an! Dar fie ca le urmaresc pentru poveste, fie pentru imagini, fie pentru detaliile practice, acest bloguri de calatorii ma fac sa plec in lume cand nu am cum. Si sa plec informata cand am cum. Imi este suficienta o cana de cafea, un laptop sau un telefon si un articol bine scris ca sa simt ca ma bucur de o noua destinatie. Si iar incep sa ma manance talpile de un drum cand ajung la finalul articolului si iar visez cu ochii deschisi si incep sa planific urmatoarea escapada. Asta este rolul lor si si-l indeplinesc bine! Ce alte bloguri de calatorii ati descoperit sau ati citit in 2018?