fbpx
Biserica fortificata Harman

Biserica fortificata Harman, jud. Brasov

Dupa vizita la Prejmer ne-am intors la Brasov, dar nu inainte de a trece vizita si biserica fortificata Harman din localitatea cu acelasi nume.

Cum se ajunge la Harman?

Destul de simplu. Pornind din Brasov spre Buzau/Sfantu Gheorghe, dupa cativa kilometri se face la stanga spre Harman. Drumul duce chiar in fata bisericii fortificate care se vede in departare.Biserica fortificata Harman macheta

Biserica fortificata Harman

Intrare: 5 lei
Program de vizitare al bisericii Harman:
Biserica din Harman este mai mare decat cea din Prejmer(sau cel putin asa mi-a lasat impresia), dar construita in acelasi stil. Mi s-a parut mai ingrijita si mai primitoare poate si pentru ca avea interiorul mai colorat. In afara de biserica, in stanga intrarii sunt 3 camere care se mai pot vizita, camere cu obiecte vechi ale sasilor si explicatii in germana. Se mai putea urca si in zidul de aparare, dar cand am ajuns noi un turist binevoitor tocmai stricase scara, asa ca doamna de la intrare nu ne-a mai lasat sa intram.

N-am stat mai mult de 20 de minute aici si, la fel ca la Prejmer, ne-ar fi prins bine un ghid care sa ne povesteasca ceva despre aceste locuri. La vara, cand vor fi 40 de grade, decat sa ma topesc pe asfalt mai bine voi mai face o excursie de o zi din Bucuresti pana aici.

Biserica fortificata din Harman, pe harta:


View Larger Map

Lasă un comentariu